Comença la Mostra Gastronòmica de les Garrigues amb la fruita dolça i l'oli d'oliva verge extra com a protagoniste

Presentacio de la Mostra Gastronómica de les Garrigues a les Borges Blanques interior
photo_camera Presentacio de la Mostra Gastronómica de les Garrigues a les Borges Blanques

El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat aquest divendres, 3 de novembre, la XXIII Mostra Gastronòmica de les Garrigues que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius del 4 de novembre al 17 de desembre. La Mostra s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l'Associació Leader de Ponent.

els restauradors participants en la mostra Gastronómica de les Garrigues 1En aquesta vint-i-tresena edició es vol donar un paper protagonista a la fruita dolça incorporant-la en les elaboracions tant de primers, com de segons i postres. A més, com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra té un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, durant les primeres setmanes de la Mostra (fins a exhaurir existències), els comensals rebran com a obsequi una ampolla d'oli del primer raig d'aquesta collita.

L’acte de presentació ha tingut lloc a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques i ha comptat amb la participació del president del Consell, Antoni Villas, acompanyat del diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, del president de la Cooperativa de Sant Isidre, Mario Bordell, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa. Allà s'ha pogut degustar alguns dels plats que formen part dels menús de la Mostra.

El president del Consell Comarcal, Antoni Villas, ha agraït "a la Cooperativa de Sant Isidre per cedir l'espai per fer la presentació" i ha lloat "la dedicació dels nou restauradors de la comarca que participen en la Mostra d'enguany i que ajuden a donar a conèixer arreu la riquesa gastronòmica de les Garrigues”.

els restauradors participants en la mostra Gastronómica de les GarriguesEn la seva intervenció, Villas ha explicat que "enguany s'ha volgut donar més protagonisme a la fruita dolça dins els àpats, sense oblidar el producte estrella de la comarca com és l'oli d'oliva verge extra". Villas ha destacat també que “l'esforç de tot un territori i la seva gent es veu plasmat en els productes i els plats que es cuinen a la Mostra i és un moment ideal per visitar i descobrir el patrimoni que tenim a les Garrigues".

En la presentació d’aquest divendres s'ha pogut fer una visita al molí de la Cooperativa de Sant Isidre per veure el primer raig d'oli de la temporada. A més, en aquestes dates es dóna el tret de sortida a la temporada de fires i festes de l’oli de la comarca.

A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir més de 1.600 menús, un 15% més que l’any anterior.

Els restaurants que participen en aquesta XXIII Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

Restaurant Ca la Margarida de l’Albi

Restaurant La Placeta d’Arbeca

Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques

Restaurant El Castell de la Floresta

Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques

Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues

Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues

Restaurant La Llena de La Pobla de Cérvoles

Restaurant El Drac dels Omellons

Comentaris