La Mostra Gastronòmica de les Garrigues supera el quart de segle amb més de 1.800 menús

Cloenda Mostra Gastronòmica de les Garrigues 2019
photo_camera Cloenda Mostra Gastronòmica de les Garrigues 2019

El restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques va acollir aquest dilluns el sopar de cloenda de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, un certament que ha superat el quart de segle amb la satisfacció de servir més de 1.800 menús des del 2 de novembre. Al sopar hi van assistir el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; els vicepresidents del Consell, Enric Mir, Lluís Dalma, Olegari Alberich i Maria Rosa Solé; els membres de la Comissió de Cultura i Turisme, i representants dels set restaurants participants en la Mostra d'enguany.

Els set restaurants que han participat a la Mostra, Restaurant Ca la Margarida de l'AlbiRestaurant La Placeta d'ArbecaRestaurant Hostal Benet de les Borges BlanquesRestaurant Masia les Garrigues de les Borges BlanquesRestaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les GarriguesRestaurant La Garbinada de Granyena de les GarriguesRestaurant La Llena de la Pobla de Cérvoles, van fer una valoració molt positiva, ja que ha augmentat la mitjana de menús servits per restaurant amb relació a la passada edició: 222 menús per restaurant l'any 2018 versus 257 aquest any. També destaquen la fidelitat de molts dels comensals, que acudeixen any rere any a la cita amb la gastronomia garriguenca. 

Menú de la Mostra Gastronomica de les Garrigues 2019Setó va felicitar els restaurants participants pels menús servits i per haver arribat a la celebració dels 25 anys. També va destacar la implicació en la iniciativa gastronòmica del restaurant Masia les Garrigues, que ha participat en les 25 edicions de la Mostra, així com la bona predisposició del cuiner Jaume Culleré, que també ha col·laborat en totes cites de la Mostra com a cuiner de dos restaurants diferents.

Enguany, els organitzadors de la Mostra han volgut retre homenatge, en commemoració dels 25 anys, a tots els restaurants participants des dels inicis, i s’han ofert plats modificats de menús d’altres edicions 

A més, com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra ha tingut un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, els primers caps de setmana de la Mostra es regalava una ampolla d’oli de la comarca als comensals que degustaven els menús en algun dels restaurants participants. 

Comentaris