08.12.2021 |
Territoris.cat

Nova edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda diumenge 15 de maig

Un gran mural obert a la participació de tothom; diferents tallers de fan, mondongo i dolços, o la III Cursa de les Cassoles, entre les activitats programades per al cap de setmana 

Cassoles de Juneda 1 itnerior
Imatge d'arxiu de la convocatòria junedenca
Nova edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda diumenge 15 de maig

Cartell Cassoles Juneda cartell interiorTot està preparat perquè diumenge dia 15 de maig, Juneda acolli una nova edició, enguany la 38a, del Concurs de Cassoles de Tros. El calendari d'activitats s'iniciarà ja divendres dia 13 a la nit a la Farinera amb l'espectacle Wasted d’Íntims Produccions. 

Els organitzadors han programat un ampli ventall de propostes per a tot el cap de setmana del 13 al 15 de maig amb les quals es vol arribar a tothom. Així, per a la jornada de dissabte s'han previst diferents tallers, entre ells el d'un Mural Participatiu Graffiti & Art Urbà, a càrrec de l'artista lleidatana Lily, que serà l'encarregada durant els dies 14 i 15 de pintar un gran mural col·laboratiu on tothom està convidat a participar. L'obra estarà situada a la paret que hi ha davant el pàrquing de les Piscines. 

Completen els tallers programats per a dissabte, un de fang, un altre de mondongo i, per últim, un de dolços

D'altra banda, a les 18.30 està prevista la III Cursa de les Cassoles de Juneda, convocatòria que dóna a escollir entre dos recorreguts, un de 10 i un altre de 5,5 km. La proposta, organitzada pel Consell Esportiu de les Garrigues, Regidoria d’Esports i ADPN La Banqueta, inclou també una caminada popular de 8 km per la banqueta del canal, 1a i 2a màquines i Els Nou Salts.

Dissabte a la tarda es farà un tast de cervesa artesana a càrrec de Lo Vilot i Matoll

A la tarda, a les 20 hores i a la carpa de les cassoles ubicada a l'aparcament de les piscines, es farà un tast de cervesa artesana a càrrec de Lo Vilot (Almacelles) i Matoll (Belianes), mentre que a les 21 hores està previst un sopar popular amb entrepà de xulla, per acabar amb un concert de la mà del grup La Cintura de la Paula.

Diumenge dia 15 i a partir de les 9 del matí tindrà lloc l'arribada i exposició de cotxes d'època, per continuar amb una cercavila pels carrers de Juneda a càrrec de la Banda Molí Vell de Juneda i, cap a les 12 i a la banqueta del canal, també cercavila amb la Xaranga La Festa. Per últim, cap a les 12 del migdia ja estaran a la venda els tiquets per a la degustació de la cassola de tros. La recollida de mostres i tastet del jurat del concurs serà a partir de les 13 hores.

Després del dinar de germanor, al voltant de les 17 hores i a la banqueta del canal, es continuarà amb una cercavila amb la Xaranga La Festa, la qual finalitzarà al recinte de les piscines municipals on es faran els lliuraments dels premis del 38è Concurs de Cassoles de Tros de Juneda.

El jurat està integrat per reconeguts professionals com Alex Guiu o Albert Capdevila

Els membres del jurat d'enguany seran Alex Guiu Trilla, veí d’Ivars d’Urgell establert a Barcelona i actualment cap de cuina del restaurant peixateria Ribera Manero de l’Illa Diagonal de Barcelona; Albert Capdevila Piró, veí de Torregrossa i xef del restaurant Palau de Margalef (recentment ha estat guardonat com a Guanyador del XXVII Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí); Gregori Canalias Masdemont, durant molts anys Director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de LleidaMarta Pérez, actriu junedenca que forma part de la companyia T de Teatre; Ramon Molins, actor i director lleidatà. Membre de ZumZum Teatre; Jaume Felip, director de l’Escola Municipal “Manuel Ortiz” de Juneda.

Nova edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda diumenge 15 de maig
comentaris