03.10.2022 |
Territoris.cat

Nova edició del Garrigues Guitar Festival aquest divendres a les Borges

En total farà 13 parades per diferents poblacions de les Garrigues entre els mesos de juliol i agost

Grup curs de guitarra Emili Pujol III Garrigues Guitar Festival inteior
Fotografia d’arxiu del Garrigues Guitar Festival
Nova edició del Garrigues Guitar Festival aquest divendres a les Borges

El parc del Terrall de les Borges Blanques acollirà aquest divendres dia 7 de juliol la sisena edició del Garrigues Guitar Festival. Els espectadors que ho desitgin tindran l’oportunitat de gaudir de la veu i la guitarra que oferirà Ilerda Antiqua amb una petita mostra de la mà de Maria Altadill i Felipe Sánchez, basada en les melodies que es podien escoltar a l’Europa de principis del segle XIX.

El festival, que té per objectiu apropar la música per a cordes polsades i impulsar la música culta, s’iniciarà a les 22.00 hores davant de la biblioteca comarcal borgenca Marquès d’Olivart.

Maria Altadill i Felipe Sánchez, aproparan amb la seva actuació les melodies que es podien escoltar a l’Europa de principis del segle XIX

Tant Maria Altadill com Felipe Sánchez són dos músics destacats amb una llarga experiència dalt dels escenaris. Altadill, afincada a les Garrigues, va obtenir al conservatori de la seva ciutat natal, Tarragona, el Títol Professional de Cant i ha treballat com a solista en festivals d’arreu del món on ha actuat sota la direcció de Nicolau de Fugueiredo o Bruce Dickey, entre altres. També ha participat en diverses produccions operístiques com en “Le Nozze di Figaro” de W.A Mozart per l’Opéra Studia de Genève.

Al seu torn, Sánchez, nascut a Ciudad Real, des de ben petit s’ha dedicat a la guitarra. Actualment col·labora en muntatges teatrals amb el Centre Dramàtic de Catalunya i amb el Centro Dramático Nacional. Ha gravat més de 30 discs i ha posat la seva música a diferents exposicions. També ha dirigit els seus propis grups musicals, Axivil Criollo i Axivill Castizo, i ha col·laborat en diferents formacions de cambra.

El festival es duu a terme en homenatge al mestre, guitarrista, pedagog i musicòleg lleidatà Emili Pujol

Aquest festival, coordinat pel Consell Comarcal de les Garrigues, es duu a terme en homenatge al mestre, guitarrista, pedagog i musicòleg lleidatà Emili Pujol qui fou una figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra del segle XX. En total farà 13 parades per diferents poblacions de les Garrigues entre els mesos de juliol i agost. Amb l’inici aquest divendres a les Borges seguirà dissabte 15 i diumenge 16 a la Granadella; dissabte 22 a la Pobla de Cèrvoles;  divendres 28 a Juneda; dissabte 29 a Vinaixa; diumenge 30 a Fulleda; dissabte 5 d’agost a Granyena de les Garrigues; dissabte 12 a la Floresta; diumenge 13 a Arbeca; diumenge 13 al Cogul; dilluns 14 a l’espluga Calba i dissabte 26 a Arbeca.

 

Nova edició del Garrigues Guitar Festival aquest divendres a les Borges
comentaris