Núria Palau es converteix en la segona alcaldessa de les Borges de l'època democràtica

L’augment del sòl industrial disponible, l’impuls a la creació de riquesa i ocupació, les oportunitats de formació i realització professional pel jovent, l’increment del volum d’habitatge social i de la qualitat dels serveis i l’atenció a la gent gran són algunes de les prioritats de la nova alcaldessa de les Borges Blanques
Núria Palau, nova alcaldessa de les Borges Blanques @AjBorges
photo_camera Núria Palau, nova alcaldessa de les Borges Blanques @AjBorges

Núria Palau va ser investida alcaldessa de les Borges Blanques aquest dimecres convertint-se en la segona dona que ocupa aquest càrrec des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, després de la Carme Benet. Palau va obtenir el suport dels vuit regidors del grup de Junts i els vots en blanc del grup Borges per la República, en el mateix acte també va prendre possessió de l'acta de regidor Oriol Satorra que ocupa l'escó que deixa la renúncia d'Enric Mir.

L'acte d’investidura va comptar amb la participació de secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó i el mateix exalcalde de la capital garriguenca, Enric Mir, entre altres.

L'alcaldessa Núria Palau, amb el seu Equip de Govern @LesBorges

Palau s’ha reivindicat com a persona propera, que sap escoltar, sensible amb la violència en vers les dones, enemiga de qualsevol mena de discriminació, compromesa en favor de la justícia social, les llibertats individuals i col·lectives, implicada en el repte d’aconseguir un país encara més sostenible i incansable en la cerca de la màxima eficàcia, transparència i excel·lència en la gestió pública

Les prioritats de Núria Palau com a alcaldessa

L’augment del sòl industrial disponible, l’impuls a la creació de riquesa i ocupació, les oportunitats de formació i realització professional pel jovent, l’increment del volum d’habitatge social i de la qualitat dels serveis i l’atenció a la gent gran són algunes de les prioritats juntament amb la construcció de nous equipaments esportius, com ara la pista poliesportiva a l’aire lliure o l’Skate Park, i culturals, com la Sala Polivalent del nou Arxiu Comarcal o l’anhelat Teatre Municipal.

Núria Palau, després de comprometre’s a ser una alcaldessa transparent que liderarà la ciutat des d’un ajuntament de totes i tots en el qual tots els grups polítics i els regidors i regidores siguin escoltats, ha sintetitzat el seu compromís amb la ciutat i les borgenques i borgencs fent seus els versos finals del poema de Salvador Espriu Inici de càntic en el temple: “Ara digueu: Nosaltres escoltem les veus del vent per l’alta mar d’espigues. Ara digueu: Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Per a molta gent Enric Mir ha sigut el millor alcalde de la història borgenca i deixa el llistó molt alt amb la molta feina feta i un equip espectacular el qual Núria Palau té l’honor de liderar

Sortir reforçats de la pandèmia

Durant els quasi dos anys de mandat que resten, ha explicat Palau, les Borges afronta el repte de sortir reforçada d’una pandèmia la qual “s’ha acarnissat fortament amb el nostre poble” però ha permès veure en les persones que hi viuen “un gran valor social i d’ajuda als altres”. L’ajuntament, i així ho ha recordat, “ha posat tots els recursos disponibles per evitar l’expansió del virus” i ha mirat de “reduir el seu impacte social i econòmic en les famílies borgenques”. El suport al teixit empresarial, la pagesia i l’estratègic sector oleícola, els comerciants i els autònoms i emprenedors es mantindrà perquè, ha destacat, “així sortirem reforçats d’aquesta crisi per continuar sent un poble d’oportunitats”. Les Borges, ha conclòs l’alcaldessa, “serà el que les borgenques i borgencs vulguem que sigui, ja que som un poble amable i pròsper que ha de tenir al capdavant la justícia social de les seves persones”.

Comentaris