Olis de la Noguera, les Garrigues i Mora d’Ebre, els millors de la 52a Fira de l’Oli

El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya ha escollit com els millors olis de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, el del Molí d’Oli Gabriel Alsina de Castelló de Farfanya, en la categoria de Fruitat Verd Amarg; la Cooperativa del Camp i Secció de Crèdit de Bellaguarda, en la de Fruitat Verd Dolç; i el Molí Mas del Clos de Mora d’Ebre, en Fruitat Madur.

Els membres del Panell de Tast valorant les mostres-t
photo_camera Els membres del Panell de Tast valorant les mostres.

El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya ha celebrat aquest vespre el tram final del concurs dels millors olis de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a la Casa de la Cultura de les Borges en un acte obert al públic i als mitjans de comunicació. Entre les 81 mostres d’oli que s’han presentat, els membres del Panell n’han seleccionat els 10 de més qualitat per la fase final, que han guanyat el Molí d’Oli Gabriel Alsina de Castelló de Farfanya, en la categoria de Fruitat Verd Amarg; la Cooperativa del Camp i Secció de Crèdit de Bellaguarda, en la de Fruitat Verd Dolç; i el Molí Mas del Clos de Mora d’Ebre, en Fruitat Madur.

A l’acte, al que hi han assistit els distribuïdors participants en la Missió Comercial Inversa amb el que s’iniciarà el certamen, hi ha intervingut el gerent de la Fira, Jordi Ribalta, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila i el president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Enric Mir.

Els 9 catadors del Panell Oficial que han fet de jurat del concurs, han dividit les mostres finalistes en les tres categories que recullen les bases de la Fira de l’Oli i les Garrigues, Fruitat Verd Amarg, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur. Amb les mostres finalistes codificades damunt la taula, les han anat tastant i puntuant-les públicament per categories, desprès d’haver valorat la intensitat i l’equilibri de l’aroma, el grau d’amargura, de picant i de dolçor de cada oli, a més dels seus aromes secundaris, entre els que es premia els relacionats amb carxofes, pebrots, ametlles, tomàquets, fonoll, l’herba i les fulles.

Comentaris