El Parlament aprova activar el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul

La Comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a fer les gestions que permetin posar en funcionament el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul.

Cogul
photo_camera Exterior del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul.

La Comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dies una proposta de resolució que insta el Govern a fer les gestions que permetin posar en funcionament el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul i a endegar la contractació del servei d’obertura del centre d’acord amb els procediments previstos en la legislació sobre contractació del sector públic i amb el conveni de col·laboració signat entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament del Cogul i el Consell Comarcal de les Garrigues el passat 6 de març.

La posada en marxa d’aquest conveni podria fer-se efectiu aquest estiu 2015 tal com estableix l’acord a què han arribat ICV-EUiA i CiU. La proposta de resolució, endegada pel grup d’ICV-EUiA, ha de permetre desbloquejar la situació d’abandonament en què es trobava el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul i fer possibles les visites a l’equipament, gràcies a l’acord assolit entre els ecosocialistes i el grup de CiU. Després de visitar el centre d’interpretació del Cogul el febrer passat, la diputada d’ICV, Sara Vilà, va denunciar que, després d’una inversió de prop d’1,6 milions d’euros, l’equipament romania tancat.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement