25.10.2020 |

El Patronat Fira de les Garrigues premia als millors olis del món

El president de la Diputació Joan Reñé va entregar els premis del Concurs d'Oli Qualitat Verge Extra de 2013 del Patronat de la Fira, atorgats en aquesta edició, durant l'acte organitzat per Gustum al pavello de l'Oli.

Premi al millor Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç Arbequina i Secció de Crèdit d'Arbeca.
Premi al millor Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç Arbequina i Secció de Crèdit d'Arbeca.
El Patronat Fira de les Garrigues premia als millors olis del món

El premi Oli Verge extra Fruitat Madur va recaure en el Molí d'Oli Gabriel Alsina i fills, de Castelló de Farfanya. Aquest molí està dirigit per la família Alsina des de fa més de 20 anys. Com a característiques, cal destacar que treballen l'arbequina molt primerènca. La collita la fan a mitjans d'octubre, de la qual sorgeix un oli amb 12 varietats, amb predomini de l'arbequina amb una xafa de 800.000 olives a l'any. Han rebut 24 premis internacionals a més a més dels del territori, d'EEUU, Itàlia o Israel entre altres. Els responsables del Molí han manifestat que és tot un privilegi haver aconseguit aquest reconeixement al seu oli, un preciat guardó, atorgat en una comarca de referència de l'Oli Verge extra. 

Arbequina i Secció de Crèdit d'Arbeca va ser un altre dels productors premiats amb el premi Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç. Amb Denominació d'Origen, s'obté per recol·lecció tradicional. La seva producció es fa de forma artesana i s'obté sense cap procediment químic i sense addicció de conservants ni colorants. Oli d'Arbeca, bressol de les olives arbequines, una definió que sustenta l'oli de la Cooperativa d'Arbeca i reconegut pel Patronat de la Fira de les Garrigues com a millor oli del món.

El premi Oli Verge Extra Fruitat Verd Amarg va ser per Molí dels Torms, que va rebre un any més aquest guardó, ja fa 5 anys que tenen el reconeixement de la Fira. El Molí dels Torms és el somni de dues famílies que arriben al món de l'Oli per camins diferents, però que al 2005 decideixen anar plegats. Algunes característiques que els defineix en l'elaboració és que fan copatge d'arbequina d'arbre blanc i verdal, però on l'arbequina és la base. Fan també producció ecològica i les olives procedeixen de les seves finques, que ells mateixos controlen i treballen, així com la recol·lecció pròpia. 

Per altra banda, es van entregar els premis als millors aparadors, de la mà del Gerent de la Fira, Jordi Ribalta; El tercer premi per Autoescola Gilabert Raac; El 2n. premi per interiors Minguell; 1r premi per Joieria Balcells.

El president del Consell Comarcal, Juli Muro, va ser l'encarregat de donar els premis al Millor Disseny de producte, recaient el primer per Agrolés Grup Actel, el segon per Masia Tero, la Manreana, Miravall, SL, i el tercer, per Arbequina i secció de crédit, SCCL.

El Patronat Fira de les Garrigues premia als millors olis del món
comentaris