El ponentí Pep Sanz, guanyador del Premi Joan Duch de Poesia per a Joves escriptors

Pau i au, per la seva banda, rep el 6è Premi Carles Hac Mor a plaquettes de poesia subversiva

Pep Sanz, guanyador del 23è Premi Joan Duch i Pau, i au, guanyador del 6è Premi Carles Hac Mor
photo_camera Pep Sanz, guanyador del 23è Premi Joan Duch i Pau, i au, guanyador del 6è Premi Carles Hac Mor

El passat 17 de maig es va fer públic el veredicte del 23è Premi Carles Hac Mor de Poesia per a Joves Escriptors i el 6è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d'escriptura subversiva.

Les obres guardonades van ser 'La mutació dels pollastres', del poeta ponentí Pep Sanz, i 'Balada del viatger que va anar i ho va mirar tot i, ara que en torna, res no hi veu (irònicament, sense tornada)', del valencià Pau i au

Ambdós premis literaris de Juneda, convocats per l’Ajuntament de Juneda i amb la col·laboració de l’Editorial Fonoll, estan enfocats a la poesia jove i a la creació experimental.

El ponentí Pep Sanz s’ha endut la 23ena edició el Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors per l’obra 'La mutació dels pollastres'. El jurat, format per Francesc Gelonch, Meritxell Cucurella-Jorba, Anna Gas, Anna Pantinat i Maica Rafecas, li ha atorgat el guardó a poemaris escrits per autors de menys de 35 anys, dotat amb 1.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Fonoll.

El valencià Pau Rodríguez Sànchez-Campos, conegut amb el nom de Pau i au, s’ha emportat el 6è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva per l’obra Balada del viatger que va anar i ho va mirar tot i, ara que en torn, res no hi veu (irònicament, sense tornada)'. El jurat, compost per Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat, li ha concedit el premi a obres que destaquen per la seva experimentació formal i llibertat creativa, dotat amb 300 euros i la publicació de l’obra per l’Editorial Fonoll.

Les dues obres guanyadores formaran part del catàleg de Fonoll i es presentaran en aquest mateix municipi de les Garrigues el 23 d'agost

El jurat del Premi Carles Hac Mor ha volgut també destacar la qualitat de dos finalistes, 'De línies que traspassen', de l’artista i poeta Beatriz Sánchez Ledo, i 'La frontera no és un límit: és una gran finestra oberta', del poeta Gerard Altaió.

El lliurament de premis i la presentació dels poemaris guardonats es durà a terme el 23 d’agost als Rentadors de Juneda en el marc de la Nit Poètica Premi Joan Duch i Premi Carles Hac Mor.

Comentaris