A peu i en bicicleta per la Mobilitat Sostenible a les Garrigues

L'Espluga Calba i les Borges són els dos únics municipis garriguencs que han programat activitats per la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Dia de la bicicleta a les Borges 2013
photo_camera En arribar a Sant Salvadors els participants prenen part en l'esmorzar popular.

El proper diumenge 5 d'octubre tindrà lloc a l'Espluga Calba una caminada saludable a la font de la Marieta en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La sortida tindrà lloc a les nou del matí des de la plaça del Pou i a més de la caminada popular fins a aquesta font típica de l'entorn, l'acte inclourà un esmorzar popular gratuït.

L'Espluga és, juntament amb les Borges Blanques, l´únic municipi de les Garrigues que aquest any ha organitzat actes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra arreu de Catalunya. Pel que fa a la capital de les Garrigues la proposta va tenir lloc el passat diumenge i va consistir en el tradicional Dia de la Bicicleta, organitzat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament. L'acte, que va celebrar la 21a edició, va consistir en una pedalada popular des de la ciutat fins a l'ermita de Sant Salvador. El recorregut, d'uns 4 quilòmetres, va comptar amb 268 participants. Com és habitual, es va fer entrega dels premis al ciclista més gran, que enguany va ser Josep Maria Gaya Sendra, de 72 anys, i a la més jove, la petita Aina Valero Farré, de només 4 anys.

El regidor d’Esports Francesc Mir, que va entregar els guardons juntament amb l'alcalde, Enric Mir, va destacar el caràcter popular d’aquesta pedalada, “on s’hi barregen ciclistes professionals i gent empenyent cotxets de criatures amb l’objectiu de passar un matí agradable gaudint de l’entorn i fent salut”. La sortida va finalitzar a mig matí amb un esmorzar popular.

Comentaris