19.10.2021 |
Territoris.cat

La piada a la plaça, acte central de la Festa del vi del Vilosell

El certamen, que se celebrarà aquest diumenge, pretén unir el coneixement del nous vins i cellers del municipi amb la tradició vinícola de la verema tradicional.

 

Tomàs Cusiné en una visita al celler del Vilosell.
El celler Tomàs Cusiné serà presnet a la Fira del Vi del Vilosell
La piada a la plaça, acte central de la Festa del vi del Vilosell

Tot és a punt al Vilosell per acollir la primera edició de la Fira del Vi, que tindrà lloc aquest diumenge al matí en aquest municipi de les Garrigues. L'acte es va presentar el passat dilluns a la Diputació de Lleida i va comptar amb la participació del diputat i alcalde de Juneda, Antoni Villas; l'alcalde en funcions del Vilosell, Josep Maria Tost; les regidores de Cultura i Festes, Maria Rosa Alemany i Marta Lladó, i el regidor d'Obres i Urbanisme, Esports i Medi Ambient, Lluís Francesc. L’objectiu de la fira és, com va afirmar l'alcalde en funcions, "unir el coneixement del nous vins i cellers del municipi amb la tradició vinícola de la verema tradicional".

El certamen, hereu de l'antiga Festa de la verema, arrencarà a les deu del matí des de la Plaça Sant Sebastià,  des d'on els qui vulguin conèixer el procés d'elaboració del vi sortiran amb carros i tractors antics cap a les plantacions, on podran veure com es fa la verema. Posteriorment tindrà lloc l'arribada dels veremadors amb la collita a la plaça, on tindrà lloc la piada i l'obtenció del primer most de la collita d'enguany.

També a les deu del matí tindrà lloc l'obertura de la Fira a la plaça, on es podrà gaudir de les activitats dels cellers i dels seus vins així com de la resta de parades amb productes agroalimentaris i artesanals. La cita, que tindrà lloc en col·laboració amb la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de les Garrigues, reunirà un total de set cellers -la majoria de la comarca i algun de la Vall del Riu Corb- i 15 parades de productes gastronòmics de proximitat, com oli, embotits, formatges i pastissos i d'altres estands d'artesania.

Cap a les onze es farà la inauguració oficial de la I Fira del Vi, que comptarà amb nombroses personalitats polítiques comarcals i provincials, un acte que comptarà amb l'actuació dels Gegants i Grallers del Vilosell. Durant tot el matí la fira comptarà amb l'estand de l'Ajuntament, que oferirà una degustació gratuïta d'orelletes, i que funcionarà com a punt d'informació. Els visitants també podran adquirir ua copa de vi en record de la I Fira del Vi i que els servirà per participar en el tast de vi gratuït que tindrà lloc durant la jornada.

La festa també inclourà un dinar a preus populars -10 i 12 euros-, un àpat amb arengada i llonganissa a la brasa, pa torrat i raïm que es podrà adquirir a partir de la una del migdia. La cloenda tindrà lloc després de dinar i comptarà amb l'actuació d'un grup de música tradicional

Nogué.

La piada a la plaça, acte central de la Festa del vi del Vilosell
comentaris