28.11.2022 |
Territoris.cat

El pianista i compositor David Pradas ofereix un concert gratuït dissabte a Arbeca

David Pradas, amb l'espectacle d’Umbilical. Música &Vida
David Pradas, amb l'espectacle d’Umbilical. Música &Vida
El pianista i compositor David Pradas ofereix un concert gratuït dissabte a Arbeca

El pianista i compositor de Castellserà David Pradas actuarà aquest dissabte 14 d’abril a les 23 hores a Arbeca en el marc de la Nit del Gintònic. El concert gratuït se celebrarà a la sala República i forma part d’una iniciativa organitzada per l'Associació de Dones L'Olivera d'Arbeca.

L’actuació forma part de la gira de presentació d’Umbilical. Música &Vida, el darrer disc del músic de Castellserà, que ja ha presentat en localitats com Mollerussa, Ivars d’Urgell o Girona.

Un ‘mapping’ sobre un piano de grans dimensions

Umbilical. Música & Vida té la seva pròpia posada en escena. Juntament amb un piano construït expressament per a l’ocasió, es projecta un mapping d’imatges inspirades en el procés integral de la maternitat. El muntatge està realitzat per Slidemedia.

El disc de David Pradas conté 12 temes amb una base de piano, un sextet de corda i una coral virtual de cinc veus de dona que s’inspira en el cicle de la vida.

Les peces descriuen musicalment un procés que s’inicia i reinicia com les hores d’un rellotge, i en el qual la música esdevé un cordó umbilical entre la mare i el fill des de la seva concepció.

Per fer-lo més real, Pradas hi ha incorporat sons quotidians extrets de la realitat. Així, la música introdueix sons reals, entre els quals es pot escoltar des del cor d’un nadó fins al seu primer plor en el moment del naixement, passant pel líquid amniòtic al ventre de la mare

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Volia fer partícip a l’oient d’aquell sentiment íntim de les dones amb qui he parlat per documentar-me per presentar aquest treball. És el moment que totes expliquen com saber que una vida neix, però que res és del tot segur, un secret que la mare sovint no gosa compartir i que moltes dones viuen com un sentiment de solitud, explica el músic.

Pradas, que considera que aquest és el seu disc més íntim, admet que per compondre’l ha hagut de posar-se en la pell d’una dona, atès que aquesta és una experiència que mai li pot passar a un home i els convida a rebre aquesta música com una invitació a entrar en el món

De fet, Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d’amor de la mare, a un procés sovint poc reconegut en tant que invisible, explica Pradas, que afegeix: El fet de posar música a aquest procés significa reconèixer-lo.

El pianista i compositor David Pradas ofereix un concert gratuït dissabte a Arbeca
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement