El Ple de les Borges declara Bé Cultural d’Interès Local el Parc del Terrall

El Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest dijous, 26 de novembre al vespre, ha aprovat la declaració de Bé Cultural d’Interès Local pel Parc del Terrall.

Ple de novembre 2015 de l'Ajuntament de les Borges BlanquesT
photo_camera El Ple de novembre del 2015 de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

El Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest dijous, 26 de novembre al vespre, ha aprovat la declaració de Bé Cultural d’Interès Local pel Parc del Terrall.

L’Equip de govern ha explicat la mesura ja que el Parc del Terrall és un àmbit d’unes 1,78 Ha situat al centre de la població de les Borges Blanques que constitueix un espai lliure de gran entitat i important personalitat que ha esdevingut l’espai urbà més rellevant de la ciutat.

En la sessió, entre altres assumptes relacionats amb les finances municipals, també s’ha aprovat el nomenament de la sala d’actes de la Biblioteca Marquès d’Olivart: Sala Maria Lois, qui sent filla de les Borges, entre molts altres mèrits, va ser la primera secretària administrativa de l’Escola de Bibliotecàries fins el 1919, i va representar importants i ideals al conjunt del país, a petició dels responsables de l’equipament.

A més a més, el Ple també va debatre i aprovar mocions de suport, entre altres temes, a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, d’inici del procés de desconnexió amb l’Estat espanyol, presentada per CiU; a instar el Govern de l’Estat a anul•lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, i, entre altres mesures relacionades, a reparar el seu honor, presentada per ERC; a la creació de la prestació Garantia +55, destinada a la població activa major de 55 anys que es troba a l’atur, a petició de la UGT; i una a favor d’elevar una queixa formal a l’ambaixador d’Itàlia en motiu de l’acte d’enaltiment als feixistes Italians, presentada per la CUP.

Finalment, abans d’informar sobre els decrets dictats per l’alcaldia i de les actuacions de l’Equip de govern, també es va fer l’aprovació definitiva de la modificació dels articles 1, 3, 8, 14, 18 i 26 dels Estatuts de la Mancomunitat de Municipis per a la Música a les Garrigues.

L’origen del Terrall
Segons fonts del consistori, l’origen del Terrall era la bassa existent en la majora de poblacions del nostre entorn fins meitats del S. XIX, consistents en un punt baix relatiu on quedava emmagatzemada l’aigua de pluja. Després de diverses modificacions i millores, amb el pas del temps s’ha anant configurant el seu caràcter cívic, que li ha conferit un ús principal per a l’esbarjo quotidià i ha acabat esdevenint l’escenari de la majoria de les múltiples manifestacions ciutadanes que s’hi ha anat succeint adequant-se en cada moment a l’esperit dels temps.
 

Comentaris