14.08.2022 |
Territoris.cat

El Ple de les Borges recupera competències que tenia la Junta de Govern Local

El Ple ordinari de juliol de l’Ajuntament de les Borges d’aquest dijous ha aprovat retornar les competències al propi Ple que, l’any 2009, el govern liderat per ERC li havia tret en favor de la Junta de Govern Local.

Corporació municipal de les Borges Blanques 2015-2019
Els representants al Ple de les Borges Blanques pel mandat 2015-2019.
El Ple de les Borges recupera competències que tenia la Junta de Govern Local

El Ple ordinari de juliol de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest dijous al vespre ha aprovat retornar les competències al propi Ple que, l’any 2009, el govern liderat per ERC li havia tret en favor de la Junta de Govern Local. En la proposta, que ha rebut els 8 vots a favor de CiU i els 5 en contra d'ERC i la CUP, entre d’altres d’aquestes atribucions destaquen la contractació d’obres i serveis, la fixació i modificació de preus públics, i la concertació d’operacions de tresoreria.

En la sessió també s'ha dut a terme la renúncia de l’alcalde Enric Mir al 100% del sou que percebia de l’Ajuntament, corresponent a 2.160 euros bruts mensuals, ja que a partir d’ara passarà a percebre una dedicació parcial del 75% a la Diputació de Lleida. A més, el Ple ha ratificat l’adhesió de les Borges Blanques a l’Associació LEADER de Ponent, amb els vots a favor de CiU i en contra d'ERC i la CUP, per poder optar a les subvencions del programa europeu d’ajudes al Desenvolupament Rural per al nou període 2014-2020.

Igualment, s'ha dut a terme l’aprovació definitiva per unanimitat de la integració del servei municipal les Borges TV en l’organització especial desconcentrada Ràdio les Borges i l’adaptació dels seus estatuts, per millorar la seva eficiència i operativitat; l’aprovació unànime d’establir els dies 5 i 6 de setembre com a festius locals per a l’any 2016, coincidint amb el dilluns i el dimarts de Festa Major; i l’equiparació també per unanimitat dels Policies Locals a la categoria professional que marca la Generalitat, en funció del seu nivell de formació i preparació.

El Ple també ha aprovat, amb els vots a favor de CiU i en contra d'ERC i la CUP, l’obertura d’una partida pressupostària per fer reparacions urgents d’elements perillosos al carrer, a compte de tercers; així com una modificació de 93.224 euros del pressupost per, entre d’altres, pagar accions de manteniment d’instal·lacions municipals i estudis urbanístics sobrevinguts.

Finalment, s’ha aprovat per unanimitat una moció de tots els grups de suport al Correllengua 2015, una d’ERC amb l'abstenció de CiU i la CUP per demanar la gratuïtat del peatge entre Lleida a Montblanc a l’AP-2, i amb els vots a favor de CiU, l'abstenció d’ERC i en contra de la CUP, una declaració de suport al manifest de la Plataforma Prou morts a l’N-240, i una altra per unanimitat de suport a la iniciativa legislativa popular per a la protecció social dels malalts de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica, a proposta de l’exregidora Pilar Chimenos.

El Ple de les Borges recupera competències que tenia la Junta de Govern Local
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement