La Vinya dels Artistes ret homenatge a Guillem Viladot

La peça que evoca l'obra del 'Poema de l'home' del poeta agramuntí llueix damunt un marge de pedra, entre vinyes i oliveres
Foto: Esther Barta
photo_camera L'obra exposada comparteix espai amb altres evocadores creacions de diversos artistes

La Vinya dels Artistes, al cor de les Garrigues, ja acull l’obra de Guillem Viladot ‘Poema de l’Home’, la darrera peça artística que incorpora entre els seus camps i marges; una obra ideada per Guillem Viladot que pren forma gràcies a la interpretació de l'arquitecte Jaume Farreny. Ho fa des d'aquest passat dissabte, 16 de juliol, dia en què es va celebrar la tradicional trobada al celler Mas Blanch i Jové en un acte molt especial.

3
La seva adaptació a aquesta galeria a l'aire lliure, ha anat a càrrec del ferrer Joan Jové Solé, copropietari del celler

La instal·lació comparteix espai amb altres evocadores creacions d'artistes com Joan Brossa, Antoni Llena, Eva Lootz, Carles Santos, Susana Solano, Gregorio Iglesias, Evru (Zush) o Frederic Amat, entre d’altres, la qual cosa fa de la Vinya dels Artistes, un marc únic i singular, reconegut amb el Premi Vinari a la Millor visita enoturística i Experiència de tast de vins de Catalunya 2022. 

5

El 'Poema de l'home', creat l'any 1972 i editat en format pòster l'any 1973 des de Lo Pardal, arriba als camps de Mas Blanch i Jové després de ser exposada temporalment al monumental claustre de la Seu Vella de Lleida

La producció executiva d'aquesta peça, o el que és el mateix, la seva adaptació a aquesta galeria a l'aire lliure, ha anat a càrrec del ferrer Joan Jové Solé, copropietari del celler, l’artesà responsable de dona forma -i amanyagar- les diferents creacions exposades a aquest singular espai, que ha comptat amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Lleida, i Lo Pardal, la Fundació Guillem Viladot. 

4
Actuació escènica del grup de teatre Teatredetics 

Les 50 lletres de ferro que configuren el seu abecedari, aixecades sobre un marge de pedra, juntament amb les 25 bigues de 5 metres de longitud i les 25 paraules referents al cos humà que la conformen, sobrevolen el marge rural i es gronxen amb el vaivé de la marinada. 'Ulls', 'nas', 'llavis', 'sexe', 'horitzó', 'home', 'llibertat',... es fonen entre les pedres, el cel i l'infinit. La presentació va anar acompanyada de l’actuació escènica del grup de teatre Teatredetics.

Sopar i concert

Després de la presentació de l'obra 'Poema de l'home' es va oferir un sopar maridatge a l’aire lliure, amb els brous del celler Mas Blanch i Jové amb l'acompanyament de la música de Lo Pardal Roquer, que ha musicat novament un poema de l'agramuntí.

Comentaris