La Policia Local de les Borges i els Mossos patrullen junts per vigilar les zones rurals

En relació a  l’abocament de purins, la patrulla mixta proporciona informació als ramaders per tal que gestionin l’abocament dels fertilitzants orgànics d’acord amb els paràmetres establerts en la normativa vigent. 

Patrulla mixta Policia Local i Mossos
photo_camera Els agents, fent tasques de vigilància a l'entorn de l'ermita de Sant Salvador.

Des de fa uns dies una patrulla mixta formada per un agent de Medi Ambient de la Policia Local de les Borges Blanques i per un efectiu dels Mossos d'Esquadra porta a terme diàriament tasques de vigilància a la zona rural de la població amb l'objectiu de prevenir furts i robatoris al camp i augmentar la seguretat dels pagesos i ramaders del municipi. D’aquesta manera els comandaments policials esperen evitar robatoris en segones residències, magatzems agrícoles i furts varis en l’àmbit rural, com la sostracció de llenya o de maquinària. A més, i en relació a  l’abocament de purins, la patrulla mixta proporciona informació als ramaders per tal que gestionin l’abocament dels fertilitzants orgànics d’acord amb els paràmetres establerts en la normativa vigent.   

Una mesura que tal i com afirma la regidora de Governació, Núria Palau, “reforça la feina que fan els cossos de seguretat al municipi i ens permet anar més enllà i anticipar-nos als possibles delictes i faltes contra el patrimoni que puguin tenir lloc a les zones agrícoles alhora que ens dóna la possibilitat de conèixer de primera mà les demandes i necessitats de les persones relacionades amb la pagesia i el medi agrari”.

El dispositiu s'allargarà previsiblement fins a l'estiu i una vegada finalitzat els comandaments policials d'ambdós cossos a la capital de les Garrigues en faran una valoració i, en cas que es consideri positiva per totes les parts, es donarà continuïtat a aquesta col·laboració, que ja s'havia dut a terme abans de forma puntual però centrada en el nucli urbà del municipi.

comentaris