La Policia Local de les Borges obre diligències prèvies per un presumpte delicte contra el medi ambient

Una patrulla de la Policia Local ha detectat avui un presumpte abocament d’oliassesa la partida dels Masos, en uns terrenys propietat de l’empresa General d’Olis i Derivats SL.

photo_camera El residus líquids es troben escampats per la zona de la partida dels Masos.

Els residus líquids estaven escampats per terra i ocupaven bona part de la superfície que limita amb l’empresa. Els agents han seguit el rastre de l’abocament fins arribar als voltants de la fàbrica, i després d’una inspecció han recollit mostres del líquid escampat per ser analitzades. Aquestes s’enviaran a l’Institut Nacional de Toxicologia i, en cas que el resultat determini que el producte és tòxic, es presentaran davant l’autoritat judicial.

Segons l’alcalde Enric Mir “tenint en compte els antecedents i els últims fets recollits pels agents municipals, l’equip de govern considera que ja fa temps que s’ha superat el límit tolerable dels perjudicis mediambientals que ocasiona aquesta indústria, tant al territori com a la població. En èpoques anteriors se’ls ha permès massa, pel que a partir d’ara ja no en passarem ni una, i arribarem fins allí on calgui per fer respectar la llei”.

Aquesta no és la primera polèmica que té lloc relacionada amb les molèsties ocasionades per la fàbrica. De fet, des de la seva obertura l’any 1996 l’empresa General d’Olis i Derivats, ubicada al terme municipal de les Borges, a la carretera entre Juneda i Castelldans, ha acumulat un llarg historial de queixes i denúncies per les emissions de fums i olors, a més d’altres presumptes abocaments contaminants.

Comentaris