18.10.2021 |

La Policia Local de les Borges s’adhereix a la Xarxa RESCAT de la Generalitat

L’Ajuntament de les Borges ha aprovat avui, entre d’altres, en la Junta de Govern local, la incorporació de la Policia Local a la Xarxa de telecomunicacions RESCAT, que dóna servei als diferents cossos d’emergències i seguretat de Catalunya.

Control policial de vehicles  a les Borges
Control policial de vehicles a les Borges
La Policia Local de les Borges s’adhereix a la Xarxa RESCAT de la Generalitat

La integració a la Xarxa RESCAT (xarxa de radiotelecomunicacions d’emergència i seguretat de la Generalitat) comportarà l’arrendament de nou terminals per tal de que els agents de la Policia Local estiguin connectats en temps real amb altres cossos de seguretat de la regió, com els Mossos d’Esquadra, els Bombers, Agents Rurals i la Policia Local de les principals capitals de comarca del territori. A més, els terminals RESCAT compten amb un sistema GPS, que permetrà tenir localitzats els vehicles i efectius.

La Xarxa, que es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, també ofereix la possibilitat de connexions xifrades i té una molt bona cobertura en l’àmbit rural. “Amb la incorporació a la Xarxa RESCAT, que permetrà una major eficàcia policial per respondre millor en situacions d’emergència delicades, queda cobert el principal objectiu del consistori, que és augmentar la seguretat ciutadana”, afirma la regidora de Governació, Núria Palau. De fet, segons Palau, “es tracta d’un pas important per continuar treballant amb una gestió eficaç i eficient del recursos per garantir una millor convivència a les Borges i a la comarca”.

Entre els avantatges hi ha el fet que es cobriran incidències a tots els indrets que sigui necessari, inclosos els túnels i els interiors d’edificis estratègics. L’adhesió suposa una millor comunicació per gestionar la seguretat ciutadana de manera coordinada amb totes les policies locals adherides i els Mossos d’Esquadra. 

La Policia Local de les Borges s’adhereix a la Xarxa RESCAT de la Generalitat
comentaris