Presentació del llibre ‘El temps dels Roig’, de Josep Varela a l’Espai Macià de les Borges

L’Espai Macià de les Borges Blanques acollirà aquest divendres, 5 de juny a les 20 hores, la presentació del llibre ‘El temps dels Roig’, de Josep Varela.

El temps dels Roig (Borges)
photo_camera Targetó de la presentació del llibre El temps dels Roig, a l'Espai Macià de les Borges Blanques.

L’Espai Macià de les Borges Blanques acollirà aquest divendres, 5 de juny a les 20 hores, la presentació del llibre El temps dels Roig, de Josep Varela. La presentació, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges amb la col·laboració de Pagès editors, a més de l’autor comptarà amb la intervenció del regidor de Cultura en funcions, Francesc Macià.

L'obra, prologada per Josep Vallverdú, és una crònica del desenvolupament de la Renaixença a Lleida. Resseguint les trajectòries vitals dels avantpassats del pintor lleidatà Miquel Roig i Nadal, el llibre reflecteix la història de tres generacions de Roig en què bateguen les vides d'un munt de personalitats apassionants, de record necessari i just, que es clou amb una reflexió sobre la catalanitat a Lleida. Alhora es fa un repàs a la biografia artística de Miquel Roig tot observant-ne els aspectes més humans.

Josep Varela i Serra

Josep Varela i Serra és catedràtic de matemàtiques i ha estat president de la Delegació d'Òmnium Cultural a Lleida (1977-1981) i cap dels Serveis Territorials de Cultura i d'Ensenyament fins el 1992. En l'àmbit polític ha estat regidor de la Paeria i portaveu del grup municipal de CiU (1991-1999), diputat al Parlament de Catalunya i també va ser senador i membre de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

És autor de cinc llibres d'entrevistes, el primer dels quals fou Converses a Lleida (1988) i el darrer Memòria de Lleida (2005)-. També ha publicat les biografies de Maria Rúbies (2008) i Eduard Aunós (2010).

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement