07.10.2022 |
Territoris.cat

Presenten la guia turística de la Ruta de les Cabanes de volta i de la Ruta del Canal

Ambós rutes tenen molta acceptació i són dues de les que reben més excursionistes a les Garrigues

20140320_Rutes_CC Garrigues
Els nous trípics informatius es distribuiran als principals punts turístics del territori.
Presenten la guia turística de la Ruta de les Cabanes de volta i de la Ruta del Canal

La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha acollit avui la presentació de la reedició del material informatiu de la Ruta de les Cabanes de volta i de la Ruta del Canal de la comarca, un acte que ha anat a càrrec dels tècnics de Turisme del Consell Comarcal de les Garrigues i que ha comptata amb la presència del president de l'ens comarcal, Juli Muro. Es tracta de dues de les rutes de les Garrigues que reben més excursionistes al llarg de l’any.

Seguint la Ruta de les Cabanes de volta, que inclou els termes de Castelldans, les Borges Blanques, Vinaixa i l’Albi, es poden contemplar nou cabanes, una cogulla, una bassa i un aljub. Recentment, s’ha fet una millora en la senyalització a Castelldans per visitar la cabana i la bassa de cal Felipet.

També s’ha reeditat el material informatiu de la Ruta del Canal a les Garrigues. Aquesta ruta, de 18 quilòmetres, es pot iniciar tant a les Borges Blanques com a Juneda i recorre un tram de la 4a sèquia del Canal d’Urgell i la part final d’aquest canal. Seguint la ruta, destaquen els salts que tenen relació amb la Primera i Segona Màquina, al terme municipal de Juneda, els Nou Salts camí de les Borges Blanques, seguint el recorregut es troba el Collet i la Font Vella, i la Casella del Tei, una altra vegada a Juneda.

Els 8.000 exemplars editats de cada ruta es distribueixen en els allotjaments, molins d’oli i llocs visitables de la comarca, així com també a les oficines de turisme de Catalunya.

Presenten la guia turística de la Ruta de les Cabanes de volta i de la Ruta del Canal
comentaris