Presenten el projecte Oleoturisme en el marc de la Fira de l'Oli Verge Extra i Garrigues

A través d’aquest projecte es pretén fer difusió del producte estrella de la comarca, l’oli, juntament amb el vi i amb tots els productes que se’n deriven del sector agrari.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènech Vila.
photo_camera El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènech Vila.

El nou Espai Gastronòmic de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha acollit aquesta tarda la presentació del projecte Oliturisme, una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i finançat per la Unió Europea, que a través de la creació d’una ruta turística vinculada amb l’oli pretén impulsar el sector oleícola i generar activitat econòmica al territori.

A través d’aquest projecte es pretén fer difusió del producte estrella de la comarca, l’oli, juntament amb el vi i amb tots els productes que se’n deriven del sector agrari. Alhora, s’aprofitarà la promoció per donar a conèixer el patrimoni cultural, gastronòmic i històric de la comarca per donar-lo a conèixer al món.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènech Vila, ha demanat  la implicació de tots els agents del sector per tirar endavant el projecte. Vila ha explicat que aquesta iniciativa requerirà que les empreses i els professionals participants emprenguin i innovin, accions que podran dur a terme aprofitant el finançament existent per fer millores als seus equipaments (molins i cellers) i als serveis (restaurants i comerços), amb l’objectiu d’oferir un producte atractiu de cara al turisme.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Muro ha valorat molt positivament el desplegament d’aquest projecte,

una iniciativa que tant el Consell com l’Ajuntament de les Borges volem aprofitar perquè coincideix amb la tasca de promoció de la cultura de l’oli i del paisatge, i de dinamització del sector de la producció de l’oli que ja fa anys que duem a terme des d’aquestes dues institucions públiques.

D’altra banda els productes agroalimentaris de qualitat han estat els protagonistes d'aquest divendres, una jornada caracteritzada pels tallers gastronòmics, que han permès conèixer de primera mà productes com un pa amb tomata gens tradicional a càrrec de la Cuina de l’Araceli, i per les demostracions dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, que han creat aperitius dolços i salats elaborats amb l’oli d’oliva com a base. Per la seva part una quarantena d’infants han après a elaborar pa amb olives, guiats per la pastissera Griselda Estela.

Comentaris