19.10.2021 |

El president Artur Mas creu necessari fomentar el consum de proximitat

El president Mas ha recolzat la projecció exterior del certamen i ha destacat les grans possibilitats que ofereix la Fira per a què el sector de l’oli garriguenc es pugui situar al mercat internacional.
El president Mas va ser rebut per un grup de petits sardanistes.
El president Mas va ser rebut per un grup de petits sardanistes.
El president Artur Mas creu necessari fomentar el consum de proximitat

La Casa de la Cultura de les Borges Blanques ha acollit aquest matí la inauguració de la 50ena Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, certamen que tindrà lloc fins diumenge i que compta amb més de cinquanta actes repartits entre els tres dies. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas; l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i el gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta.

Mas, que ha tancat les intervencions, ha lloat les qualitats de l’oli d’oliva i ha donat suport a la projecció internacional del certamen afirmant que degut a l’actual crisi econòmica és ara quan “s’ha de mirar més enllà de les nostres fronteres”. Segons Mas, el sector de l’oli d’oliva verge extra té ara “una oportunitat d’or” per donar-se a conèixer a tot el món. No obstant, el president creu que el certamen “també ha d’ajudar a promoure el consum d’oli a l’entorn més proper, cosa que farà reactivar l’economia del país”. Mas també ha destacat la gran incidència que té el consum d’oli en la nostra salut. Finalment, el president ha fet referència a la transició nacional, advertint que el país es troba “en una cruïlla històrica” per la qual cosa ha fet una crida a la unitat amb l’objectiu de “fer al camí plegats”. El president ha advertit que “el camí serà costerut”, però “amb la suma de tots aquests esforços tot anirà endavant”.

Per la seva part, l’alcalde Enric Mir ha destacat el gran canvi que ha fet la Fira en aquests 50 anys, per arribar a convertir-se en el que és avui en dia, “una referència obligada en el panorama de l’oli”. A més, segons ha afirmat Mir, la Fira és “el millor aparador de la comarca de cara a l’exterior”. En aquest mateix sentit també s’ha pronunciat el president de la Diputació, Joan Reñé, ja que des del seu punt de vista la Fira “és una gran aposta per sortir de la crisi”.

Després dels parlaments, el president Mas i la resta d’assistents han enfilat cap al Pavelló de l’Oli, on han despertat una gran expectació entre els grups de visitants i els escolars de les Borges. L’acte oficial ha seguit amb la ballada de la sardana “Lleida Sardanista”, a càrrec d’un grup d’infants de la comarca que, per l’ocasió, anaven vestits d’hereus i pubilles. Posteriorment, el president ha fet un recorregut per tots els estands de la Fira, acompanyat per la resta d’autoritats.

La visita ha finalitzat amb la presentació pública del cant “Oliver de les Garrigues”, l’himne oficial de la comarca, a càrrec de l’Orfeó Terrall. El president de la Generalitat ha lliurat els diplomes atorgats per l’Ajuntament de les Borges Blanques com a agraïment a l’escriptor Josep Vallverdú, autor de la lletra. 

El president Artur Mas creu necessari fomentar el consum de proximitat
comentaris