El president Quim Torra dóna llum verda a l'Arxiu Comarcal de les Garrigues

Imatge del president Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré i la dona del president tastant oli en la 56a Fira de l'Oli i Les Garrigues. El 19 de gener de 2019. (Horitzontal)
photo_camera El president Quim Torra, la consellera Laura Borràs, el delegat del govern, Ramon Farré visiten la Fira

La comarca de les Garrigues respirava satisfacció per tots els racons aquest dissabte, després de l'anunci del president Quim Torra i de la consellera de Cultura Laura Borràs d'una aportació de 2,4 milions d'eros per a la construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues. Un anunci que els responsables del Govern Català van fer en el marc de la visita a la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues, que es va celebrar a Les Borges Blanques del 18 al 20 de gener.

La consellera Borràs va destacar que es tracta d'un projecte important que entronca amb la Generalitat republicana 

Quim Torra i la consellera de Cultura, Laura Borràs a la seu del Consell Comarcal de Les GarriguesLa responsable de Cultura va recordar que en el darrer Consell Executiu de l'any ja es va aprovar el pressupost de 2,4 milions d'euros i que la licitació de la infraestructura és pel període 2019-2021. Així mateix, la consellera va assenyalar que es necessita una xarxa robusta d'arxius per preservar el passat, el present i que ha de projectar cap al futur", ja que s'entén com a xarxa única d'arxius del país.

El president, per la seva banda, va dir que l'arxiu era un deute pendent i que no només serà un edifici de conservació sinó que també esdevindrà un centre cultural

Imatge del president Quim Torra i la consellera de Cultura, Laura Borràs amb el president de la DO Garrigues, Enric Dalmau dins l'estand de la Fira de l'Oli. El 19 de Gener de 2019. (Horitzontal)Torra, per la seva banda, va explicar que ben aviat l'arxiu serà una realitat i que és una eina cultural i passa a ser una peça de l'entramat de cultura en xarxa molt important pel país. En relació als arxius que completarien el mapa català, Borràs va explicar que faltarien l'Alta Ribagorça, el Moianès i també Barcelona, que ara és competència del Govern espanyol, perquè ells van crear la xarxa d'arxius provincials i ara la Generalitat transforma en arxius comarcals.

Quim Torra i Laura Borràs
, després de la reunió amb els alcaldes al Consell Comarcal de Les Garrigues, es van desplaçar a la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, on van poder tastar l'oli en diferents estants de la fira i on també els esperaven molt públic que van voler fer-se fotos, sobretot amb el president.

Comentaris