20.10.2021 |
Territoris.cat

Primavera Cultural a Arbeca, dedicada a Mossèn Anton Bru

Les activitats programades per la Primavera Cultural d'aquest any, que s'allargaran un mes, estaran dedicada a Mn. Anton Bru, rector de la parròquia d’Arbeca durant 50 anys, traspassat fa pocs dies.

Triptic Jornades2015-2
Imatge del tríptic informatiu de la Primavera Cultural d'Arbeca.
Primavera Cultural a Arbeca, dedicada a Mossèn Anton Bru

La Biblioteca l’Atlàntida d’Arbeca ha donat a conèixer les activitats programades per la Primavera Cultural d'aquest any, organitzades per l‘Ajuntament d’Arbeca, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida. Els actes tenen una durada de més d'un mes i hi ha activitats de tot tipus per tal que les puguin gaudir la major quantitat de persones possibles.

Aquest any la Primavera Cultural estarà dedicada a Mn. Anton Bru, rector de la parròquia d’Arbeca durant 50 anys, traspassat fa pocs dies. Va ser un gran treballador per la cultura del poble i del país, que en agraïment per la seva tasca i estimació li va valer ser nomenat fill adoptiu d’Arbeca.

El dia 28 de març hi haurà l’espectacle infantil una de pirates, amb animació teatral a càrrec de la companyia El Sidral, a les 17:30 hores, a la Sala del Centre Cultural. L’endemà, 29 de març hi ha prevista la 2a Cursa dels Ibers a les 10:00 hores, a la Fortalesa Ibérica dels Vilars.

Continuant amb les activitats saludables, el dia 4 d’abril hi haurà una caminada per Canal Segarra-Garrigues, organitzada pels Amics dels Vilars, amb la que es podrà observar la infraestructura construïda fins al moment. La sortida es farà a les 9:00 hores des de la Plaça Lluís Companys.

El dia 10 d’abril a les 20:00 hores hi ha programada la xerrada El fracàs no existeix, a càrrec d’Immaculada Purroy i Isabel Sans, psicòlogues d’Avança, el Centre de Teràpies de Tercera Generació, a la Sala Màrius Torres.

L’endemà, 11 d’abril, també a la Sala Marius Torres i a partir de les 18:00 hores, es durà a terme la presentació del llibre Marius Pons Sumalla: un cooperativista, comunista i controvertit, a càrrec de l'autora Teresa lbars Chimeno.

El mateix dia 11, a partir de les 21:00 hores, hi ha previst el concert a càrrec de la Massa Coral Els Cantaires de Juneda, a l’Església Parroquial Sant Jaume d'Arbeca

El dia 12 d’abril, a les 18:30 hores, hi haurà un concert amb l'orquestra Treu-li la pols, a la Sala del Centre Cultural.

El dia 18 d’abril, a les 18:00 hores, tindrà lloc la presentació de la novel·la de Miquel Àngel Estradé Palau, L'home impassible, premi Gregal de novel·la històrica 2014, a la Sala Màrius Torres.

L’endemà, 19 d’abril, hi haurà la celebració de la Diada de Sant Jordi. Els actes començaran a les 12:30 hores amb l’entrega de premis de la XXXIIIa Mostra Literària de Sant Jordi, amb l'actuació i acompanyament  poètic­-musical sobre Manuel de Pedrolo a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera, a la Sala de la República. A més, durant tot el matí es podrà adquirir llibres a la parada situada a la Plaça de la Unió Republicana.

El mateix dia 19, a partir de les 10:00 hores del matí i durant tot el dia hi haurà la Va Trobada de Puntaires, a la Sala del Centre Cultural i organitzada per l’Associació de Puntaires d'Arbeca.

El dia 25 d’abril, tindrà lloc una visita guiada a la col·lecció Temps de Guerra, a 2/4 de 10:00 del matí. L'aforament és  limitat a 20 persones i cal apuntar-se a la Biblioteca, del 20 al 24 d'abril. A més, a les 23:00 hores, a la Sala de la República es durà a terme un concert de música celta a càrrec del grup Celtic Quartet.

El dia 1 de maig hi haurà la Festa del Treball a la Capella, amb concurs de cassoles de tros, dinar popular i activitats variades per a petits i grans. A més, també hi ha prevista la celebració dels 30 anys del grup de Grallers La Revolta d’Arbeca, amb exposició i actuació.

El dia 2 de maig, hi haurà una Trobada Country a partir de les 21:00 hores amb un sopar, i a les 23:00 hores començarà la ballada, a la Sala del Centre Cultural Municipal, organitzada pel Grup de Country Dry Land d'Arbeca.

El mateix dia, a les 18:00 hores a la Sala Màrius Torres, hi ha prevista la taula rodona Mossèn Anton Bru Borràs, amb ponents de diferents àmbits que van conèixer i conviure amb Mn Anton, organitzada per la Parròquia Sant Jaume d'Arbeca.

Els actes d'homenatge a Mossèn Anton Bru, acabaran el dia 3 de maig, a les 11:30 hores, amb una Missa Major, en acabar l'Esbart Dansaire ballarà la peça Alé Arbequrí, amb melodia de Mn. Anton composada expressament per a l'Esbart. Per la tarda, a les 18:00 hores, amb un homenatge musical, amb diferents actuacions, a l’Església Parroquial d’Arbeca, organitzat per la Parròquia de Sant Jaume d’Arbeca.

Primavera Cultural a Arbeca, dedicada a Mossèn Anton Bru
comentaris