05.12.2021 |
Territoris.cat

Prou morts a la N-240 vol fer front comú amb Generalitat per exigir solucions definitives a Foment

La Plataforma ‘Prou morts a la N-240’ ha acordat aquest dilluns reunir-se amb la Conselleria de Territori de la Generalitat per intentar fer un front comú per reclamar solucions definitives al Ministeri de Foment.

Reunió Plataforma Prou Morts a la N-240 a les Borges
Reunió de la Plataforma Prou Morts a la N-240 a les Borges Blanques.
Prou morts a la N-240 vol fer front comú amb Generalitat per exigir solucions definitives a Foment

La Plataforma ‘Prou Morts a la N-240’ ha acordat aquest dilluns a les Borges Blanques reunir-se en els propers 10 dies amb la Conselleria de Territori de la Generalitat per intentar fer un front comú per reclamar solucions definitives al Ministeri de Foment, que acabin amb el patiment de les famílies dels municipis afectats, per l’alta sinistralitat i la densitat de vehicles que suporta la via.

Segons ha informat el portaveu de la Plataforma, Enric Mir, consideren que el darrer anunci del Ministeri de Foment sobre prohibir properament la circulació de camions per la N-240 entre Lleida i Montblanc, obligant-los a passar per l’AP-2, bonificant-los el peatge un 30%, o un 15% si l’utilitzen en trams més llargs, és un pedaç més, que no soluciona el greuge que suposa que tota la carretera entre Sant Sebastià i Lleida estigui desdoblada i a partir d’aquí no. A més, l’alcalde de les Borges ha recalcat que amb la Cambra de Comerç consideren que les mesures anunciades pel Ministeri perjudiquen les empreses d’aquí i el sector del transport, ja que els incrementarà encara més el trasllat de mercaderies.

Per Mir, és necessari la redacció d’un projecte definitiu que prevegi la connexió ràpida, econòmica i segura del mediterrani amb el cantàbric, i que la Plataforma vol estudiar com afectaria al Territori el desdoblament dels trams de la N-240 que no transcorrin en paral·lel a l’AP-2, per decidir si ho recolzen. En funció del resultat de la reunió amb la conselleria i de la predisposició de Foment, es plantegen un calendari de mobilitzacions dels veïns i sectors econòmics afectats per reclamar les solucions definitives al Ministeri de Foment.

A la reunió, que s’ha dut a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament, hi ha participat els alcaldes d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs; Torregrossa, Josep Ma Puig; Juneda, Antoni Villas; Vinaixa, Jordi Sarlé i les Borges Blanques, Enric Mir; així com el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó i el seu secretari general, Josep Ramon París.

Prou morts a la N-240 vol fer front comú amb Generalitat per exigir solucions definitives a Foment
comentaris