02.10.2022 |
Territoris.cat

Un quart de segle de l’Associació en Defensa del Patrimoni Natural la Banqueta de Juneda

La Banqueta es va fundar el 1991 amb la voluntat de promoure la preservació de les arbredes que acompanyen el Canal d'Urgell i les seves séquies principals

Un espai per gaudir de la natura practicant activitat física
Un espai per gaudir de la natura practicant activitat física
Un quart de segle de l’Associació en Defensa del Patrimoni Natural la Banqueta de Juneda

El Parc de la BanquetaL'Associació en Defensa del Patrimoni Natural la Banqueta de Juneda ha organitzat un seguit d'actes que tindran lloc del 3 al 5 de juny, per commemorar els vint-i-cinc anys de la seva fundació. L'entitat durà a terme aquests actes en diferents indrets del Parc de la Banqueta i en diversos espais de Juneda, coincidint amb la setmana de la Natura i el dia mundial del Medi Ambient.

El programa arrancarà el divendres dia 3 amb l'hora del compte a la zona del Salt Desfet, on s'explicarà una història per apropar als més menuts a aquest espai natural. El mateix divendres s'exposarà diferents panels sobre el riu Femosa i es farà una xerrada enfocada en recuperar aquest petit riu afluent del Segre i que passa pel municipi.

cartell activitats 25 anys banquetejant, 3,4,5 juny.3El Ioga arrelat a la terra, és la proposta pel dissabte, en la Segona Màquina, una activitat que estarà acompanyada pel grup de percussió africana Sanbanyi. El mateix dissabte s'instal·larà un banc de fusta atenent a les demandes d'alguns passejants que hi passen habitualment.

La celebració es traslladarà el dissabte al vespre a les Obagues, amb un sopar popular que maridarà gastronomia i cultura. L'acte presentarà el llibre De les Planes al Secanet, i oferirà el concert de la banda Morena Tradipatxanga.

El diumenge serà dia per dedicar a l'esport i l'activitat física, amb una caminada guiada pel Parc de la Banqueta que recorrerà el tram comprès entre el Collet i Juneda (6,2 km), tot explicant la seva història, fauna, flora i diverses anècdotes.

L'Associació en Defensa del Patrimoni Natural la Banqueta es va fundar el 1991 amb la voluntat de promoure la preservació de les arbredes que acompanyen el Canal d'Urgell i les seves séquies principals. Durant l'any, l'associació, realitza diferents jornades de voluntaris per ajudar a la preservació i manteniment d'aquests espais, organitza caminades populars, col·labora amb altres entitats del municipi i comarca i vetlla per la conservació i millorar mediambiental de Juneda i les seves contrades.

Un quart de segle de l’Associació en Defensa del Patrimoni Natural la Banqueta de Juneda
comentaris