Reconeixement internacional del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya

El reconeixement avala la tasca d'aquest òrgan creat l'any 1997 i que actualment està format per 22 tastadors i una cap

Tast d'olis Escola
photo_camera L'Escola de Capacitació Agrària de les Borges fomenta la divulgació i promoció de l'oli d'oliva mitjançant diferents actes.
El Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya ha aconseguit la màxima puntuació en l’Assaig Intercomparatiu COI ORG 2014, que han de superar els panells de tast de tot el món per a estar reconeguts pel Consell Oleícola Internacional (COI) i al que aquest any s’hi han presentat un total de 66 panells. El Panell, adscrit a la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), renova així el reconeixement d‘aquest organisme internacional fins el novembre de 2015, el que suposa la confirmació de l’excel·lent tasca que duu a terme el Panell de suport al sector oleícola català.
 
El Panell es va crear l’any 1997, està format per 22 tastadors oficials i una cap, és una eina d’anàlisi atès què l’oli verge d’oliva ha de ser avaluat sensorialment per un panell, per a poder-lo classificar en les seves diferents categories comercials, d’acord a una normativa perfectament definida.
 
Les funcions principals del Panell són classificar comercialment els olis verges d’oliva, elaborar perfils descriptius, i oferir un criteri independent de valoració. Tot això fa que sigui una eina de suport per al sector productor pel que fa al control de qualitat i la gestió d’almàsseres, per al sector de la comercialització aporta criteris diferenciadors, i també actua al servei de diferents òrgans de control i inspecció de l’Administració.
 
Altres tipus d’actuació del Panell són en el camp de la recerca on treballa com un instrument de laboratori efectiu i fiable, també fomenta la divulgació i promoció de l’oli d’oliva mitjançant actes arreu Catalunya, dóna suport a les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) catalanes, actua com a jurat de concursos tant a nivell català, com estatal i internacional.

comentaris