03.10.2022 |
Territoris.cat

Reconeixement internacional per als vins de Vinya els Vilars a la Berliner wine Trophy

Els vins de Vinya els Vilars han obtingut un reconeixement internacional en la Berliner Wein Trophy, amb la medalla de plata als vins Vilars Roure 2012 i el Leix 2011.

Vinya els Vilars-Ruta del Vi-Botella y premios
Les ampolles i premis de la Vinya els Vilars d'Arbeca.
Reconeixement internacional per als vins de Vinya els Vilars a la Berliner wine Trophy

Els vins Vilars Roure 2012 i Leix 2011, del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, han estat distingits amb la medalla de plata al Berliner Wein Trophy, un dels concursos de tast de vins internacional amb més prestigi al món.

La dinovena edició d'aquest concurs va tenir lloc el passat mes de febrer a l'Hotel Borsigtrum de Berlín i va comptar amb la participació de més de 4.000 vins. Des de la seva estrena al 2004, el concurs de la capital alemanya s'ha convertit en el tast internacional de vins més gran i important d'Alemanya. A la present edició, un jurat internacional d'experts, format per 151 professionals de diferents àmbits vinculats amb el món de l'enologia, va posar a prova a porta tancada al voltant de 5.000 vins selectes d'acord amb totes les normes de l'art del tast i sota l'estricte control de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) i la Unió Internacional d'Enòlegs (UIOE), sent per tant un dels concursos més estrictament controlats del món.

Aquests premis als vins Vilars Roure i Leix són un nou i merescut reconeixement a l'aposta realitzada pels responsables de Vinya els Vilars, encapçalats pels seus propietaris Antonio Aldomà i Maria José Pérez, a més de la seva enòloga Rosa Zarza Gil i el seu cellerer Xavi Pérez en favor de l'elaboració d'uns vins de gran personalitat i qualitat.

El celler Vinya els Vilars d'Arbeca pertany a la Denominació d'Origen Costers del Segre, subzona de les Garrigues i té una producció d'unes 20.000 ampolles anuals. Entre les principals novetats del celler cal destacar la sortida al mercat a finals de 2014 de les seves dues noves creacions: Nena i Quim, un rosat i un blanc, que estan gaudint d'una gran acceptació.

Reconeixement internacional per als vins de Vinya els Vilars a la Berliner wine Trophy
comentaris