Rècord de participació en la 34a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges

Més de 6.000 persones es van aplegar a la Plaça porxada, amb 73 colles, 170 gegants i una cinquantena de grups de grallers i correfocs

La plaça porxada durant la 34a Trobada de Gegants a les Borges Blanques inteior
photo_camera La Trobada va omplir d'ambient els carrers de la capital de les Garrigues

La 34a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques va reunir 73 colles participants, amb prop de 170 gegants, una cinquantena de grups de grallers i 3 grups de correfocs, que van congregar més de 6.000 persones a la Plaça porxada, omplint d’ambient els carrers de la capital de les Garrigues.La pregonera Lloll Bertran al balcó fent el pregó de la Festa Major 2016 de les Borges Blanques texte

Aquest és l’acte més multitudinari de la Festa Major que se celebra del 3 al 6 de setembre i, segons ha informat l’organització, hi van actuar més de 1.800 geganters, grallers i correfocs, dels quals 1.700 també van assistir al sopar popular a la zona de penyes per als participants en la Trobada.  

Els Premis Olivera d'Or van recaure en el Club Tennis Taula Borges i Edith Schaar

La convocatòria d’enguany va estrenar recorregut per motius de seguretat davant l’augment de participants dels darrers anys, començant amb una plantada de gegants al Passeig del Terrall i recorregut des del Passeig del Terrall fins a la Plaça porxada de les Borges. Després de la sortida, la cercavila va anar cap al Raval de Lleida, el carrer la Bassa, el carrer del Carme, cap al carrer Nou, el carrer Carnisseria, fins a acabar a la Plaça porxada, on els gegants van fer dues ballades.

La televisiva Lloll Bertran va ser la pregonera de la Festa Major d'enguany

Prèviament, va tenir lloc al Centre Cívic el lliurament dels Premis Olivera d’Or al borgenc i a la garriguenca de l’any, el Club Tennis Taula Borges i Edith Schaar, respectivament. Tot seguit, la popular actriu catalana Lloll Bertran va estar l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major, qui ha reivindicat l’arxiu comarcal pendent de fer-se a les Borges.

La jornada festiva va continuar amb les actuacions musicals d’Itaca Band, la dels madrilenys Boikot i, per finalitzar, la del grup de versions Virus.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement