El restaurant Els fogons de la Carme, de Cervià, premiat al Cartaví 2013

El guardó reconeix la carta de vins del restaurant com la millor de la demarcació de Lleida en la categoria de locals d’entre 15 i 35€ de preu mig del cobert.

els fogons de la carme. Premi Cartavi
photo_camera Carme Mora va rebre el guardó per part del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

El restaurant Els Fogons de la Carme, ubicat a Cervià de les Garrigues, ha obtingut el Premi Cartaví 2013 en la categoria B de la demarcació de Lleida. El guardó reconeix la carta de vins del restaurant com la millor de la demarcació de Lleida en la categoria de restaurants d’entre 15 i 35€ de preu mig del cobert. La cerimònia d'entrega va tenir lloc el passat dilluns al Palau de Pedralbes de Barcelona, on l'equip d'Els fogons de la Carme va recollir la placa commemorativa que els acredita com a guanyadors de l'edició d'enguany.

El reconeixement ha estat molt ben rebut per la seva propietària, la Carme, que tal i com explica al seu web “l’esforç i la duresa de la nostra feina es porta millor quan tens satisfaccions com aquesta, i més si la proposta per ser finalista ve dels teus propis clients“. Ella mateixa també va explicar a tothom amb qui parlava durant la cata posterior que “els veritables guanyadors són els productors vitivinicoles que ens permeten maridar les nostres propostes gastronòmiques amb vins i caves de gran qualitat i excel·lència, productes fets amb autèntica passió“.

La carta de vins premiada és una carta molt visual on tots els vins hi apareixen fotografiats i acompanyats de la seva cata i maridatge. També incorpora una frase del productor o propietari del celler que descriu de manera personalitzada cadascun dels vins. La carta inclou com a mínim un vi de cada DO catalana, i pel que fa a la DO costers del Segre i especialment de la subzona Garrigues, inclou els prinicpals vins de tots els cellers de la comarca. En total hi ha 50 referències incloient també la DO Cava. Segons fonts del restaurant, els vins que hi apareixen han estat escollit per tres raons: "reflexen la principal característica de la DO de la qual provenen, encaixen amb els plats del restaurant i són recomanacions que fariem amb els ulls tancats perquè els seus elaboradors els han fet amb passió".

L'acte va estar presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del president de l’Associació Vinícola Catalana, Miquel A. Torres, del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila. En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí va demanar “treballar tots junts perquè augmenti el consum de vi català a la restauració de Catalunya. Cal cuidar el nostre mercat i reforçar la distribució de vins catalans al nostre país”, va afirmar. A continuació va destacar la importància dels Premis CARTAVÍ, que, “un any més, reivindiquen  i defensen la promoció dels nostres vins. És una aposta pels vins de proximitat, pels vins catalans. Una oportunitat per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el consumidors”.

Els Premis Cartaví, que enguany han arribat a la sisena edició, estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats al país, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. El certamen ha comptat aquest any amb la participació de gairebé 700 restaurants, xifra que dobla les propostes presentades el 2012.

 

 

Comentaris