23.05.2022 |

Retrats quotidians de la Transsegre de Balaguer a l'Espai Macià

L’associació cultural ARTS25400 obre diumenge la mostra “Pintura però dura”, del balaguerí Santapau & Martini, artista amb una forta vinculació amb la capital de les Garrigues.

La mostra es podrà visitar fins al proper 14 d'abril a l'Espai Macià
La mostra es podrà visitar fins al proper 14 d'abril a l'Espai Macià
Retrats quotidians de la Transsegre de Balaguer a l'Espai Macià

Es tracta d’una exposició amb la què l’autor “reflexa la quotidianitat del territori lleidatà i de la seva gent a través del retrat de temes propers i esdeveniments locals” explica Marc Macià, un dels membres fundadors d’ARTS25400. De fet, l'artista retrata en gran part d'aquesta obra escenes habituals a la Transsegre de Balaguer. La inauguració tindrà lloc a les dotze del migdia a la planta 0 de l’Espai Macià en un acte que comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Macià, que destaca “la gran tasca d’ARTS25400 en la difusió de l’obra d’autors locals i comarcals, artistes arrelats al territori”. Llicenciat en filologia i professor de català i de teatre, Santapau & Martini té una gran vinculació amb les Borges pel fet d’haver treballat durant anys com a docent a l’institut Josep Vallverdú. La seva pintura, fortament influenciada per la teoria pictòrica de Hopper, oscil·la entre un realisme figuratiu i un surrealisme de la quotidianitat. Aquest autor, que compta amb una llarga trajectòria artística i és poc avesat a fer exposicions, també ha presentat el seu treball anteriorment a Almacelles, Balaguer, Cervià de les Garrigues i Lleida. La mostra, que es podrà visitar fins el 14 d'abril, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges Blanques, la Cooperativa Sant Isidre, l’arquitecte tècnic Jordi Cambrodí i disseny de moda i costura Ventall. 

D’altra banda el Pavelló de l’Oli de les Borges acollirà aquest dissabte a les 22.00 hores la representació de l’obra “D’un temps, d’un poble” a càrrec del grup de teatre Garbinada de Mequinensa. L'obra està basada en textos de Jesús Moncada, fill d’aquest municipi de la Franja. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Retrats quotidians de la Transsegre de Balaguer a l'Espai Macià
comentaris