14.08.2022 |
Territoris.cat

La 'Riuada Solidària' aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el Vilosell

La Riuada Solidària a les Garrigues ha dut a terme aquest cap de setmana una recollida de brossa entorn de la Femosa i dues rutes per conèixer els efectes de les pluges
Els efectes dels aiguats de l'octubre i el gener a Juneda
Els efectes dels aiguats de l'octubre i el gener a Juneda
La 'Riuada Solidària' aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el Vilosell

La Riuada Solidària sorgia a les Garrigues a conseqüència dels efectes de la llevantada del mes d'octubre, amb la voluntat de recaptar diners i crear un banc d'hores per ajudar els damnificats. Aquest cap de setmana més d'un centenar de persones arrencaven l'activitat de la iniciativa als municipis de Juneda i el Vilosell.

La Riuada Solidària a les Garrigues, pretén centrar l'activitat en tres eixos, un banc d'hores, per tal que persones voluntàries puguin donar un cop de mà en les tasques de reparació en l'àmbit que dominin. L'altre eix s'adreça a entitats de la comarca per tal que organitzin activitats que ajudin a recaptar fons per pagar el material d'aquestes tasques de reparació i, per últim, la iniciativa vol posar en contacte els voluntaris amb les famílies que hagin patit danys.

Participants al voltant dels efectes de les pluges de l'octubre a Junedaacollia al col·lectiu el dissabte per participar en l'activitat Voluntaris x la Femosa, que ha consistit a recollir la brossa acumulada entorn del riu Femosa, una iniciativa impulsada per l'Associació La Banqueta del municipi de les Garrigues amb la col·laboració de l'ajuntament del municipi.

Els voluntaris han recollit uns 200 quilos de deixalles i la jornada ha finalitzat amb una visita al Molí de Baix

Participants al voltant dels efectes de les pluges de l'octubre al ViloselPer altra banda, aquest dissabte i diumenge l'Associació Set de Tosca del Vilosell ha organitzat dues jornades de divulgació per conèixer de primera mà l'efecte de les pluges a la part alta dels rius Gorg i Set. L'objectiu de l'activitat era aconseguir que la gent entengués el que ha passat de manera natural, i que també que si el riu no té l'espai que necessita, aquest té la suficient força per modificar l'entorn.

Participants al voltant dels efectes de les pluges de l'octubre al ViloselLa jornada d'aquest diumenge al Vilosell ha estat la més participativa, i ha aplegat una cinquantena de persones, entre veïns i participants vinguts d'altres poblacions. Aquesta s'ha centrat a mostrar els danys que les pluges del passat octubre han provocat a les infraestructures del municipi, principalment als camins, però també als murs que separen els camps de conreu, els llocs on el riu ha sortit de la seva llera natural i ha ocupat el camí.

La 'Riuada Solidària' aplega més d'un centenar de persones a Juneda i el Vilosell
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement