Santi Vila defensa el desdoblament de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha defensat el desdoblament de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, que hauria d'incloure la variant de Juneda.

N-240-2
photo_camera Els camions a la N-240, al seu pas per les Borges Blanques.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha defensat el desviament de del trànsit de camions de l'N-240 per l'AP-2, entre Lleida i Montblanc, sempre que aquesta mesura s'acompanyi del compromís del Ministeri de Foment per al desdoblament de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, que hauria d'incloure la variant de Juneda. En aquest sentit, des del Departament han apuntat que ja existeix un compromís per part del Ministeri de redactar un estudi sobre la capacitat i seguretat del tram de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. Vila ha manifestat que la complicitat entre els ajuntaments de la zona, que reclamen el desdoblament, i el Govern és total en aquesta qüestió.

Vila ha explicat que els governs català i espanyol han acordat la necessitat de prioritzar aquelles actuacions que millorin la seguretat viària al conjunt de carreteres de Catalunya. En el cas de l'N-240, s'han posat dues solucions damunt la taula, segons ha explicat. Per una banda, desviar els camions per l'AP-2 entre Lleida i Montblanc, oferint-los bonificacions, i, per altra, el desdoblament de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, proposta que ha de transcórrer en paral·lel amb la de la prohibició del pas de camions.

En aquest sentit Vila ha remarcat que la complicitat i l'alineació dels ajuntaments de la zona i del Govern és total pel que fa a aquesta qüestió i ha donat raó als consistoris en exigir garanties i un calendari a Foment per al projecte de desdoblament de la carretera. Les mesures s'han de poder implementar ràpidament perquè ens juguem la seguretat viaria a la carretera, segons el conseller.  

Quan a les bonificacions per als camions que no podran circular per l'N-240 entre Lleida i Montblanc i ho hauran de fer per l'AP-2, Santi Vila ha dit que encara s'han d'acabar de concretar però no s'allunyaran molt de les aplicades a altres corredors. Així mateix, ha descartat que el Govern es plantegi poder complementar les bonificacions del Ministeri de Foment.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement