27.05.2022 |
Territoris.cat

Les sardanes i la travessa Borges-Montblanc tanquen l'estiu a la capital garriguenca

La cita esportiva, que tindrà lloc el diumenge, suma aquest any una nova proposta, la 1a Marxa de l’Espona

DSC_0020-2
La sortida tindrà lloc a la set del matí des de la plaça de les Borges.
Les sardanes i la travessa Borges-Montblanc tanquen l'estiu a la capital garriguenca

La tercera i última ballada de sardanes de l'estiu i la sisena edició de la popular travessa Borges-Montblanc, que compta amb 154 inscrits, posaran aquest cap de setmana el punt i final a les activitats d'estiu a les Borges Blanques. Aquestes dues són les últimes propostes de les més de 30 activitats que han tingut lloc durant els mesos de juny, juliol i agost a la ciutat amb l'objectiu de “garantir un temps de lleure de qualitat als veïns de les Borges”, ha explicat el regidor Francesc Macià, responsable de de Cultura. L'edil, que ha fet una valoració molt positiva d'aquest cicle cultural estiuenc, ha recordat que les activitats no s'aturaran, ja que el proper dijous comencen els actes de la Festa Major, que aquest any presenta un atractiu programa “amb més de seixanta propostes repartides en diferents indrets de la ciutat per tal de fomentar la participació ciutadana i de facilitar la presència de grans i petits a les activitats” ha explicat Macià.

Pel que fa a les sardanes, tindran lloc demà a les onze de la nit a la Placeta del Terrall i, com és habitual, durant la cita se sortejarà un pernil entre els assistents. En aquesta ocasió, la nit estarà amenitzada per la cobla Vents de Riella d'Agramunt, present també a les ballades dels mesos de juny i juliol. Tot i que aquesta és la darrera ballada de l'estiu els aficionats a les sardanes en podran seguir gaudint els propers dissabte i diumenge de Festa Major a dos quarts d'una del migdia.

D'altra banda la travessa Borges-Montblanc tindrà lloc el diumenge dia 31 i estrenarà nou recorregut, ja que a més del clàssic de 51,4 quilòmetres, l’organització ha afegit la 1a Marxa de l’Espona, de 35 quilòmetres, que comptarà amb 67 participants. Aquest és un recorregut paral.lel al de la Travessa però més curt i amb menys desnivell, el qual finalitza a l'Ermita de la Verge dels Torrents de Vimbodí - Poblet. Aquesta marxa està pensada per a un públic molt  més ampli aficionat a les caminades però sense la part final de la Borges Montblanc, la que té més desnivell. La sortida es farà a les set del matí des de la Plaça Constitució.

Les sardanes i la travessa Borges-Montblanc tanquen l'estiu a la capital garriguenca
comentaris