09.05.2021 |
Territoris.cat

La Setmana Cultural de l'Escola de Música de les Garrigues finalitza a ritme de batucada

Des del passat dilluns i fins avui, uns 300 alumnes de Juneda, Arbeca i les Borges han canviat els ensenyaments tradicionals per diferents activitats relacionades amb la música

Taller de batucada terr
L'activitat, juntament amb un espectacle de percussió corporal, ha posat punt i final a la Setmana Cultural.
La Setmana Cultural de l'Escola de Música de les Garrigues finalitza a ritme de batucada

Els alumnes de Percussió de la Mancomunitat de les Escoles de Música per les Garrigues, formada pels municipis de Juneda, Arbeca i les Borges, han protagonitzat aquesta tarda un taller de batucada i un espectacle de percussió corporal que ha tancat els actes de la VII Setmana Cultural del centre. Duarnt aquesta setmana, uns 300 alumnes han deixat de banda les classes magistrals i en el seu lloc han pres part en tallers, contes, gimcanes, audicions i actuacions relacionades amb la música amb l'objectiu de conèixer altres vessants d'aquesta manifestació artística i de mostrar a la ciutadania què fan a l'escola.

La regidora d'Educació i Joventut, Maria Fusté, ha volgut felicitar els docents de l'Escola de Música, impulsors de la que considera “una iniciativa atractiva i diferent que permet apropar la música als borgencs i borgenques, que poden veure tot allò que s'ensenya a l'Escola de Música a través de diferents activitats”. Fusté ha subratllat “l'elevada participació tants dels familiars dels alumnes com dels integrants de l'Escola en les activitats d'aquesta Setmana Cultural, els que ens apropa cada vegada més a aconseguir el reconeixement social de la música”. Per la seva part, els membres de l'equip directiu han remarcat “la diversitat de propostes engrescadores que s'han organitzat a mida de totes les edats i nivells, a través de les quals els alumnes poden conèixer totes les possibilitats que ofereix la música alhora que es nodreixen d'un aprenentatge molt més transversal”.

La Mancomunitat de les Escoles de Música per les Garrigues està formada per 380 alumnes d'edats compreses entre els 2 i els 70 anys, i compta amb diferents agrupacions instrumentals (vent, corda, percussió i guitarres), grups d'infants, joves i adults i diverses formacions corals, entre elles una de pares i mares.

La Setmana Cultural de l'Escola de Música de les Garrigues finalitza a ritme de batucada
comentaris