Sis municipis de les Garrigues Altes s’uneixen per oferir rutes turístiques

Els impulsors del projecte editen material gràfic en el qual es mostren 24 rutes amb un recorregut de 400 quilòmetres

Paisatges en la proposta turística Paisatges de l'Oli a les Garrigues
photo_camera Paisatges en la proposta turística Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes

Els Ajuntaments de Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa s'han posat d'acord per impulsar un projecte de divulgació turística dels municipis, una iniciativa que parteix de l'edició d'un mapa i guia en la qual es mostren 24 rutes que discorren per 400 quilòmetres dels termes municipals.

Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes la guiaSota el nom de Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes l'Editorial Piolet ha elaborat el material gràfic que facilita informació de les rutes que es poden realitzar a peu, en bicicleta, així com dades culturals dels llocs més singulars dels sis municipis garriguencs.

Les 24 rutes, que representen 400 quilòmetres, transcorren en un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ens ofereixen el seu patrimoni: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar eficientment l'aigua en una zona de baixa pluviometria.

A peu o en bicicleta, les rutes transcorren, per camins envoltats de camps d'oliveres que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli, d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre'ns amb la seva oferta natural i cultural. Tot plegat, una invitació a descobrir paisatges singulars, de vegades durs, on la vida transcorre seguint el ritme de les estacions.

Comentaris