L'Espai Macià arrenca aquest dissabte les I Jornades Republicanes

El Senyor Postu, conegut també com a Postureig Lleida, serà l’encarregat, aquest dissabte a les 10.30 hores, de pronunciar el discurs inaugural.

Fotomuntatge del Sr. Postu imitant el gest de Francesc Macià
photo_camera Senyor Postu, conegut també com a Postureig Lleida, serà l’encarregat de pronunciar el discurs inaugural

Coincidint amb el 88è aniversari de la proclamació de la República i el 8è aniversari del centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià, arrenquen les I Jornades Republicanes a l’Espai Macià que tindran lloc aquest cap de setmana, 13 i 14 d’abril.

Es tracta d’un cap de setmana dedicat a la cultura i la memòria que s’emmarca dins dels prop d’una trentena d’actes que s’han organitzat per l’Abril Cultural.

Per anar fent boca, aquest divendres, a les 18.30 hores, tindrà lloc l’Hora del Conte especial a la Biblioteca Marquès d'Olivart, amb Nopatiskos Teatre. A les 20 hores, l’Oficina Jove de les Garrigues i Do-Ceo Training han organitzat  un taller de Mindfulness al Casal Marino i, a les 22 hores, el Casal Cívic de les Borges serà la seu d’un Taller de còctels adreçat a majors de 18 anys. 

Els actes de dissabte

Després de la inauguració de les I Jornades Republicanes, durant el dissabte hi ha programades diverses activitats lúdiques i culturals. A les 11.30 hores, l’Esplai Apassomi serà l’encarregat d’organitzar una Gimcana Republicana i, més tard, a les 12.30 hores, Postureig Lleida presentarà, a la Sala Arts 25400, el seu nou llibre ‘Soc més de l’oest’.

Per la tardFotomuntatge del Sr. Postu imitant el gest de Francesc Macià.a, tindrà lloc un dinar popular al Pavelló de l’Oli, a les 14 hores; un torneig de botifarra, a les 16.30 hores; la presentació de ‘La República i la Guerra Civil a les novel·les de Jaume Barrull’ de Pagès Editors, a les 17.30 hores; i d’un tast de cervesa Republiq i el concert del grup Julivert a la plaça Ramon Arqués.

Les activitats d’aquest diumenge

Al llarg del matí de diumenge, 14 d’abril, també hi ha preparada a  la Sala Arts 25400 una degustació republicana a càrrec de Red Flavors; signatures de Pau Juvillà i David Marín, autors de ‘Primàries de sang’, a les 11.30 hores; l’actuació del luthier Ramon Elies, a les 12 hores; i una exhibició de sardanes de la Colla Brut Nature de les Borges Blanques a les 12.30 hores a la Plaça Ramon Arqués. Les jornades finalitzaran diumenge a la sala d’actes del Centre Cívic amb la xerrada ‘La República. Ahir, avui i demà’ a càrrec de l’exconseller d’Innovació i Empresa de la Generalitat Josep Huguet. 

Cal recordar que al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos paradistes a la Plaça 1 d’octubre que oferiran productes d’artesania i gastronomia de proximitat.

Comentaris