29.06.2022 |
Territoris.cat

Suport multitudinari del públic de les Borges Blanques a Oriol Junqueras

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras omple el Pavelló de l'Oli en un acte multitudinari on anuncia que ERC podrà entrar al Govern quan hi hagi data i pregunta per a la consulta

L'acte va aplegar gairebé un miler de persones. Foto: ERC-Lleida.
Suport multitudinari del públic de les Borges Blanques a Oriol Junqueras

El Pavelló de l'Oli de les Borges es va quedar petit diumenge per acollir els gairebé un miler de persones que van assistir a la xerrada impartida pel president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras. El líder de l'oposició al Govern de la Generalitat, va estar taxatiu i es va reafirmar en la postura del seu partit alhora d’una possible entrada a l’actual Govern de la Generalitat, tot afirmant que "quan hi ha hagi una data propera i una pregunta clara amb una resposta tant explícita com un SÍ o un NO, estem disposats a entrar a Govern per vetllar per la culminació del procés cap un referèndum vinculant". Alhora també va deixar clara la seva negativa a parlar d’eleccions a aquesta alçada de la legislatura tot afirmant que "només hi hauran eleccions quan aquest procés culmini; no volem especular sobre cap altra possiblilitat".

El republicà va titllar d’intoxicació política les teories de la por a l’exclusió d’un futur estat català de la Comunitat Europea i de la zona euro i d’incomprensible i dantesca la proposta de que es faci un referèndum a nivell de tot l’estat espanyol per decidir la voluntat del poble català i va expressar que ‘és la majoria de la ciutadania de Catalunya que demana l’exercici del seu dret democràtic a decidir sobre el seu futur i seria totalment incomprensible cap legislació que digui que l’exercici de la democràcia es il·legal".

Junqueras va deixar molt clar que la diferència entre les dues opcions ideològiques que "no és només en el sentit del vot. Els partidaris del NO estan fent tot el possible perquè ningú pugui expressar la seva voluntat; els que defensem el SÍ, farem tot el possible perquè pugui expressar-se tota la ciutadania de Catalunya amb total llibertat". De la mateixa, va afirmar, que "el futur estat català l’hem de fer entre tots i per a tots els catalans i catalanes sense cap excepció".

El president republicà va demanar al miler de persones que omplien a vesar el Pavelló de l’Oli, que fessin tot el que els fos possible des dels seus àmbits personals, laborals i socials per a que aquest procés cap al que camina Catalunya, culmini amb èxit. "Aquesta és la nostra màxima prioritat com a partit polític i, fins i tot, si el preu de la llibertat de la nació catalana fos que ERC no guanyés mai unes eleccions al nostre govern, estariem ben orgullosos de pagar aquest preu", va sentenciar.

Suport multitudinari del públic de les Borges Blanques a Oriol Junqueras
comentaris