Tarrés i Fulleda no tindran el parc eòlic previst al Pla de Tossalet

L’empresa Energías Eólicas de Catalunya ha anunciat que renuncia a construir el parc eòlic del Pla de Tossalet, entre els termes de Tarrés i Fulleda.

Imatge d'un Parc eòlic
photo_camera Imatge d'un parc eòlic com el que estava previst entre Tarrés i Fulleda.

L’empresa Energías Eólicas de Catalunya ha anunciat que renuncia a construir el parc eòlic del Pla de Tossalet, entre els termes de Tarrés i Fulleda, tot i disposar de l’autorització administrativa i de l’aprovació, per part de la Generalitat de Catalunya, del corresponent projecte executiu.

Entre les motivacions que argumenta l’empresa, cal destacar els recents canvis en la normativa sobre el nou règim retributiu que afecten a la producció d’energia elèctrica, mitjançant energies renovables duts a terme pel Govern de l’Estat, que han motivat que l’empresa abandoni el projecte. D’altra banda, també han manifestat que la producció eòlica en aquest indret no hauria pogut contrarestar totes les contrapartides.

Al seu torn, la Generalitat de Catalunya també ha deixat sense efecte l’autorització concedida el 2007 al projecte, que contemplava la construcció de 19 molins de vent. La renúncia ha estat tota una sorpresa, ja que fins ara les eòliques sempre deixaven caducar els seus projectes per evitar dur-los a terme, però aquesta és la primera vegada que una companyia fa efectiva la renuncia per les traves que està comportant la reforma elèctrica de l’Estat espanyol.

comentaris