Teatre femení a les Borges, contra la violència de gènere

La companyia de comèdies Crisi Perpètua representarà l’obra Femení Plural, de Fina Morella, aquest dissabte a les 22:00 hores al Pavelló de l’Oli, per commemorar el dia internacional contra la violència envers les dones, previst per al 25 de novembre.

Lectura del manifest en contra de la violència de gènere
photo_camera Lectura del manifest en contra de la violència de gènere

La companyia de comèdies Crisi Perpètua representarà l’obra Femení Plural, de Fina Morella, aquest dissabte 22 de novembre, a les 22:00 hores al Pavelló de l’Oli, per commemorar el dia internacional contra la violència envers les dones, previst per al 25 de novembre. L’espectacle està organitzat per l’Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal de les Garrigues i la Biblioteca Marquès d’Olivart, amb la col·laboració de l’Associació de Dones la Rosada, la Creu Roja de les Garrigues i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

L’obra analitza en clau d’humor, seguint la línia de Dario Fo, el món de la dona: les dietes, els tractament de bellesa, la relació amb els homes, el sexe, la societat patriarcal, entre d’altres, per a riure i per a pensar. En aquest sentit, la regidora de Benestar i Salut, Pili Chimenos, ha destacat que és una obra de dones i per a dones, a la que voldríem veure força homes que podran aprendre alguna cosa, ja que a través de la paròdia i el sarcasme, s’arriba a conscienciar al públic sobre la necessitat d’acabar amb la xacra de la violència sexista.

El repartiment anirà a càrrec de les actrius Carme Alòs, Àngels Armengol, Carme Brusau i Anna Núñez, sota la direcció de Rafel Molina. A més, just abans d’iniciar-se l’espectacle, es llegirà el manifest en contra de la violència de gènere, que també es tornarà a llegir el dimarts 25 de novembre a les 11:00 hores, en l’acte de commemoració previst davant de l’Ajuntament de les Borges.

comentaris