07.08.2022 |
Territoris.cat

El Terrall es converteix en escenari de la gastronòmic i trobada motera

Coincideixen la 10a Trobada Motard i el 23è Concurs de Paelles, que aconsegueixen aplegar 650 amants de les motos i 450 comensals, respectivament

X Trobada Motera Les Borges
Els participants, a punt d'emprendre la ruta turística per la comarca de les Garrigues.
El Terrall es converteix en escenari de la gastronòmic i trobada motera

Cap de setmana intens al Terrall, on durant el matí de diumenge van tenir lloc dos esdeveniments que tradicionalment acostumen a aplegar mig miler de persones cada any. El primer va ser la Trobada motera, organitzada pel Club de Motards Fot-li Gastooo de les Borges, una cita que enguany va arribar a la desena edició. La matinal, que va aplegar unes 650 persones, va arrencar a les 09.00 hores amb un esmorzar popular. Seguidament va tenir lloc la tradicional ruta turística per la comarca, a través de la qual es van visitar poblacions com la Floresta, els Omellons, l'Espluga Calba, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i l'Albi, per retornar cap a les Borges passant pel Vilosell, la Pobla de Cérvoles i Cervià. La jornada va finalitzar amb un dinar popular al Pavelló de l'Oli amb més d'un centenar de comensals.

D'altra banda, i des de mig matí, el Terrall es va omplir d'olors que despertaven la gana fins i tot als menys menjadors. I és que per 23a vegada l’Associació Amics del Terrall va organitzar el Concurs de Paelles, que va reunir por més de 450 persones repartides en 24 colles. El president de l’entitat, Antoni Bresolí, va voler destacar el fet que" aquesta és una festa genuïna, on els únics requisits per prendre part en el concurs són que les paelles siguin d’arròs i que estiguin fetes amb el foc de llenya que facilitarem des de l’entitat”. La jornada va incloure l'entrega de premis a la millor paella, a la millor paella jove i a la millor ornamentació de la taula, que van recaure en les colles Camina poc i menja molt, Colagró i Marinada Teca Club respectivament. Totes elles es van emportar un pernil com a premi.

A més, durant la jornada es van sortejar entre tots els participants 2 pernils més i una quinzena d’obsequis dels diferents comerços de la població, com oli, cava, pastissos i lots de productes artesanals i de proximitat. La cita d’aquest any va tenir un caràcter encara més popular, ja que l’organització va llogar diferents inflables que van garantir la diversió dels més petits.

L'alcalde Enric Mir es va mostrar molt satisfet per l'elevada assistència a aquestes dues cites. Pel que fa al Concurs de paelles, Mir va felicitar a tothom qui hi va prendre part per "gaudir d’aquesta festa gastronòmica tan arrelada de la nostra població, la qual no seria possible sense la implicació de tots els veïns i veïnes de les Borges, que aconseguim omplir de gom a gom el Parc del Terrall”. Pel que fa a la trobada motard, l'alcalde  va agrair la participació de veïns i de gent de la resta del territori amant de les dues rodes “en aquest esdeveniment que ja és un referent a les terres de Ponent i que compta amb l'empenta de l’entitat local Motards Fot-li Gastooo, que no només es bolca en aquesta matinal per donar a conèixer i apropar el món de la moto a tothom, sinó que participa activament en les activitats culturals del municipi”. Una mostra d’aquesta implicació es podrà veure dilluns vinent a la tarda, durant la revetlla de Sant Joan, ja que com cada any els motards s’encarregaran de dur la Flama del Canigó fins a les Borges.

El Terrall es converteix en escenari de la gastronòmic i trobada motera
comentaris