28.05.2020 |
Territoris.cat

El Terrall tindrà un nou parc infantil inspirat en el conte del Patufet

Dissenyat per la ninotaire Pilarís Bayés, s'inaugurarà el proper 10 d'abril en un acte on hi seran presents els nens i nenes de les escoles Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat

Els jardins del Terrall ja compten ara amb un parc infantil, que acostuma a aplegar molts infants durant la tarda.
Els jardins del Terrall ja compten ara amb un parc infantil, que acostuma a aplegar molts infants durant la tarda.
El Terrall tindrà un nou parc infantil inspirat en el conte del Patufet

Les Borges serà la primera població lleidatana que tindrà, a partir de la propera setmana, un parc infantil ideat per Pilarís Bayés i inspirat en el conte del Patufet.

La nova atracció per als més petits es col·locarà als jardins del Terrall, a la part del darrera de la premsa de l’oli, just al costat de l’altre parc infantil, en una zona on els infants acostumen a jugar. El nou parc permetrà “descongestionar l’actual parc infantil, a vegades massificat, sobretot de cara al bon temps”, ha explicat la regidora de Governació, Núria Palau. A més, es dóna la circunstància que la gespa d'aquest indret on s'ubicarà el parc sovint està massa malmesa, i la instal·lació de la nova zona infantil evitarà que es deteriori més.

Aquesta iniciativa, ha explicat Palau, “permetrà que els pares, mares, padrins i padrines puguin explicar als nostres infants aquest conte que forma part de la nostra cultura popular d’una manera fàcil, divertida i molt atractiva”. A més, la regidora també ha volgut remarcar el fet que amb la instal·lació d’aquest parc infantil inspirat en aquest conte popular “l’Ajuntament de les Borges dóna suport a la cultura tradicional del nostre país i ofereix l’oportunitat de que els més petits la coneguin, se la facin seva i aprenguin a donar-li valor a través d’aquests jocs amb un vessant lúdic i artístic”.

L’acte inaugural, que inclourà un esmorzar, tindrà lloc de 10.00 a 12.00 del matí i comptarà amb la presència dels alumnes d’entre 3 i 6 anys dels centres educatius de les Borges.

El parc està format per un panell de 2 metres d'alçada per 75 cm d'amplada on s'explica el conte amb il·lustracions, dos jocs de molla amb els dibuixos d'en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibux de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga, i forma part d’una sèrie limitada de 50 parcs infantils sobre el conte d’en Patufet amb il·lustracions de l’artista de Vic.. Els materials que s'utilitzen per als jocs són d'alta qualitat i resistència (fusta tractada, acer inoxidable i HPL) i es fabriquen d'acord a les normatives europees de seguretat.

L'èxit de la iniciativa, que ja s'ha venut a més de vint municipis de Catalunya, ha fet possible que ja s'hagi començat a treballar en el projecte d'un nou parc sobre el conte de la Caputxeta vermella.

El Terrall tindrà un nou parc infantil inspirat en el conte del Patufet
comentaris