23.05.2022 |
Territoris.cat

La Terrasseta de Preixens i La Troba Kung-Fú actuaran a la Festa Major de les Borges

Entre les novetats d'aquest any destaquen la recuperació del concurs de dibuix al carrer del dijous a la tarda, la creació de la Cursa d'Ornis Kids, per a nens i joves de 6 a 17 anys, i el Parc Refrescant, que substitueix la tarda d'inflables a les piscines

Arxiu, Festa Major les Borges Blanques
La banda de cornetes i tambors surt cada any a animar els veïns de les Borges.
La Terrasseta de Preixens i La Troba Kung-Fú actuaran a la Festa Major de les Borges

Quan tan sols falta poc d'un mes per la Festa Major de les Borges, que se celebrarà els propers 5, 6, 7, 8 i 9 de setembre, la Comissió de Festes de l'Ajuntament ha fet públic el programa d'actes, que compta amb una seixantena de propostes per a tots els públics repartides en quatre dies de gresca més una cinquena jornada dedicada al Poble i al Terrall. Com és habitual, les Borges comptarà amb actuacions musicals de primer nivell entre les què s'hi troben grups per als més joves, com Doctor Calypso, Strombers i Set de Rock, i orquestres de tota la vida com Glace i Tarantela, per als de més edat. Amb tot, les formacions musicals que es preveu que arrosseguin més públic als concerts són La Terrasseta de Preixens i La Troba Kung-Fú, que actuaran les nits de diumenge i dilluns respectivament. La música festiva d'ambdós grups sonaran a la zona de les Penyes, situada al voltant de l’institut. Allí el grup amb arrels a Tàrrega oferirà el seu repertori de música festiva, tant apreciada a les festes populars, a través dels temes del seu segon disc, “Rapinyaires”. La nit de diumenge la completaran Dj July, la batucada del grup de l’Albi Batukamelatú i un espectacle de Raggatunning. Per la seva part el grup català La Troba Kung-Fú contagiarà el seu ritme alegre a tots els assistents al concert gratuït del dilluns dia 8, que tindrà lloc a partir de la mitjanit al mateix escenari. Els barcelonins presentaran el seu últim disc, Santalegria, format per 16 temes que es mouen entra la rumba i la cumbia i que conviden a ballar.

Pel que fa als actes tradicionals, la Festa Major d’aquest any recupera el concurs de dibuix amb guix per als alumnes de Primària, que tindrà lloc dijous a les set de la tarda a la plaça Europa. Les millors creacions tindran premis. Pel que fa al divendres al matí, infants i joves podran gaudir del parc refrescant, una iniciativa que substitueix els tradicionals jocs aquàtics a les piscines. El parc comptarà amb atraccions inflables formades per tobogans i rampes lliscants amb aigua per on el públic es podrà llençar. A la tarda, la plaça de la Independència acollirà una discoteca per als més petits, acompanyats pels seus pares. Ja al vespre tindrà lloc el teatre i el ball a la placeta del Terrall amb l’orquestra Glacé. A la nit, i degut a l’èxit de l’any anterior, la Comissió de Festes ha preparat l’Itinerant Festival a la zona de les Penyes, amb els Dj’s Jordi Veliz (Flaix FM), Blanca Ros i Robert Lamart, acompanyats d’espectacles i animació com ballarines, xanques, malabars amb foc, confeti i sorteig de regals.

El dissabte el dia arrencarà amb l’encesa de la traca, i les titelles i sardanes al Terrall. Al migdia tindrà lloc la Trobada d’Hereus i Pubilles de Catalunya, amb els representants de les Borges. A la tarda tindrà lloc l’entrega dels premis Olivera d’Or i Garriguenc de l’Any, al centre Cívic, així com el pregó de Festa Major. Seguidament, se celebrarà la 32a Trobada de Gegants, que comptarà amb l’assistència de 1.500 persones i prop de 150 gegants d’arreu de Catalunya. A la nit, la festa continuarà amb els correfocs, els balls amb l’orquestra Tarantela i la Nit de Rock amb Doctor Calypso, Strombers i Set de Rock a la plaça Europa.

Pel que fa a diumenge hi haurà la cercavila de Bandes de Cornetes i Tambors (11.00h), el 37è Concurs de Sardanes al Terrall (12.00) i la primera edició dels Ornis Kids, pensada per als més petits. El dilluns la jornada comptarà amb actes amb molta tradició, com el concurs de pesca a les Basses del Terrall, i el concurs de barques, i amb propostes molt esperades, com el Correbars, que en aquest segon any compta amb deu establiments participants.

Finalment dimart tindrà lloc el Dia del Poble i del Terrall, que comptarà amb propostes encarades a la participació ciutadana, com un dinar popular al Terrall, un espectacle d’escala en hi-fi i l’actuació dels grups de rock de les Borges Blanques, un seguit d’actes que segons la regidora de Governació, Núria Palau, “estan protagonitzats pels veïns de la ciutat, complint l’objectiu de que en aquesta última jornada de Festa Major grans i petits passin de ser espectadors que gaudeixen de totes les actuacions i espectacles programats a ser els autèntics protagonistes de la festa”.

La Terrasseta de Preixens i La Troba Kung-Fú actuaran a la Festa Major de les Borges
comentaris