Territori amplia fins als 737.000 euros la inversió en habitatge públic a les Garrigues Altes

S'hi faran 3 pisos més i s'evita els pagaments estipulats per part dels consistoris del Soleràs, Bovera i la Granadella

La consellera de Territori, Ester Capella, saludant a alcaldes de les Garrigues Altes a Juncosa

Data de publicació: dijous 28 de setembre del 2023, 12:10

Localització: Juncosa

Autor: Oriol Bosch
photo_camera La consellera de Territori, Ester Capella, saludant a alcaldes de les Garrigues Altes a Juncosa - Foto: Oriol Bosch (ACN)

El Departament de Territori ha ampliat fins als 737.230 euros la inversió per rehabilitar diversos edificis públics a les Garrigues Altes en el marc del programa Arrelament, que té per objectiu revertir la pèrdua de població i afavorir l'equitat territorial. Aquesta nova aportació permet augmentar de 7 a 10 el nombre de pisos de lloguer social que s'habilitaran a la zona. A més, els ajuntaments de Bovera, el Soleràs i la Granadella no hauran de fer finalment cap aportació econòmica, com estipulava el conveni signat al setembre amb els consistoris dels tres municipis i els de Bellaguarda, Granyena de les Garrigues, Juncosa i els Torms.

Així ho estableix una addenda del conveni en què inicialment s'estipulava que el departament destinaria 315.700 euros en l'habilitació de 7 pisos i que els ajuntaments de Bovera, el Soleràs i la Granadella aportarien 86.000 euros per a les actuacions que corresponien als seus municipis.

El Departament, però, ha aconseguit destinar 421.000 euros més arran de la continuïtat de les línies d'ajuts dels Fons estatals de cohesió territorial estatals. Aquesta nova aportació permet afegir tres nous habitatges al projecte i evita que els ajuntaments hagin de fer les aportacions econòmiques.

Les noves actuacions que s'afegeixen arran de l'addenda es duran a terme a la Granadella i a Juncosa

En el primer cas, es farà una millora estructural i de les condicions d'habitabilitat per a un segon habitatge en planta baixa situat en un edifici municipal a la plaça Joan Perucho número 1.

Pel que fa a Juncosa, es contempla la rehabilitació de la planta segona de l'antiga seu de l'Ajuntament, a la Plaça Major 1, per ubicar un nou programa amb dos habitatges en equipament dotacional.

Es preveu que les obres per habilitar els pisos comencin i finalitzin al llarg de 2024. Els habitatges es destinaran a cobrir necessitats temporals d'allotjament de col·lectius amb dificultats per accedir-hi, amb visió d’equilibri territorial per a la fixació de població i el repoblament. L'Incasòl contractarà les direccions d'obra i executarà les rehabilitacions.

Comentaris