27.05.2022 |
Territoris.cat

Manu Guix, Toni Albà i Sor Lucía Caram, a l''Abril Cultural' de les Borges

Presentació del programa de l'Abril Cultural les Borges portada
Presentació del programa de l'Abril Cultural les Borges portada
Manu Guix, Toni Albà i Sor Lucía Caram, a l''Abril Cultural' de les Borges

Aquest cap de setmana i per donar inici a l’Abril Cultural 2018, tindran lloc a les Borges Blanques una xerrada sobre diversitat sexual i de gènere, una conferència ètica i valors educatius, un taller de decoració de galetes, la presentació del llibre de Carla Giné, Hivern Cremat, el 2n Concert del 25è aniversari del Cor Eurídice i una cantada de Caramelles.

Amb tot, els plats forts d’aquest any arribaran el dilluns 16, amb una conferència a càrrec de Sor Lucía Caram, organitzada per la Penya Barcelonista i el consistori borgenc; el dissabte 21, amb l’actuació de Toni Albà; i el dissabte 28, amb el concert de Manu Guix.

La primera activitat de la quarantena que hi ha programades, serà el pròxim divendres, 6 d’abril, amb la conferència Ètica i valors com a motor de transformació. L’essència de l’educació, a càrrec de Josep Maria Esquirol, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, a les 19.30 hores a la Sala Maria Lois de la Biblioteca de les Borges. Tot seguit, a les 20 hores al Centre Cívic de la capital garriguenca, hi haurà la xerrada Els armaris pels abrics, sobre diversitat sexual i de gènere, a càrrec de l’Associació Colors de Ponent.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018L’endemà, dissabte 7 d’abril, a les 10.30 hores al Centre Cívic la Griselda Estela, s'impartirà un taller de decoració de galetes per a nens i nenes. A continuació, a les 12 hores a la Sala Maria Lois, l’escriptora borgenca Carla Giné presentarà el seu nou llibre Hivern Cremat, on relata la seva experiència personal sobre l’anorèxia i la superació d’aquesta malaltia. Per la tarda, a les 20 hores al Pavelló de l’Oli es durà a terme el 2n Concert del 25è aniversari del Cor Eurídice, que serà gratuït i comptarà amb la participació de l’Orfeó Terrall, el Cor de Joves de l’Escola de Música de les Garrigues i la Coral Garrampem.

Finalment, per acabar el cap de setmana, el diumenge 8 d’abril, entre les 10 i les 13.30 hores la Massa Coral Els Cantaires de Juneda, Lo Coro, durà a terme la tradicional cantada de Caramelles pels carrers de la ciutat, amb la finalització del recorregut a la Plaça 1 d’octubre, amb les populars copletes, de creació pròpia.

Manu Guix, Toni Albà i Sor Lucía Caram, a l''Abril Cultural' de les Borges
comentaris