Tot a punt a les Borges per al 3r Concurs de Campaners d'aquest dissabte

Pere Giné, fent el repic de campanes de Festa Major interior
photo_camera El campaner de les Borges, Pere Giné, realitzant el tradicional repic de Festa Major

L’Ajuntament de les Borges Blanques celebrarà aquest dissabte dia 30 de setembre el 3r Concurs de Campaners. Serà a partir de les 17.30 hores. La convocatòria compta fins ara amb 10 infants i 8 adults participants, una desena més de participants que a la segona edició, procedents de diferents indrets de Catalunya. El concurs està dotat amb més de 600 euros en premis en metàl·lic, que es distribuiran entre els 3 primers classificats de les dues categories. Infants aprenent a tocar les campanes de les Borges texte

Les bases estableixen que els repics de campanes són lliures, on cada participant disposarà de 6 minuts per dur a terme dues interpretacions, i tots optaran a tres premis per categoria. Així, els infants que el jurat, format per personalitats relacionades amb el món campaner, consideri que han quedat més harmònics, originals, melòdics i ben interpretats, optaran a 100, 50 o 25 euros; i els adults a 250, 125 i 75 euros de premi. A més, tots els inscrits rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

El concurs compta fins ara amb 10 infants i 8 adults participants, procedents de diferents indrets de Catalunya

La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, la Diputació de Lleida, la Parròquia Assumpció de Maria, l’Associació de Campaners de les Borges Blanques i la Confraria de Campaners i Carrillonistes de Catalunya. Fins ara, aquest 3r Concurs de Campaners de les Borges compta amb 10 infants i 8 adults participants, una desena més de participants que a la segona edició, i que provenen de diferents indrets de Catalunya.

Pel que fa al programa, després de la rebuda i acreditació dels participants al Centre Cívic de les Borges, a les 17.30 hores hi ha previst l’inici de la categoria infantil, a les 18.30 hores començarà la segona modalitat del concurs, la dels adults i, a les 21.00 hores, hi haurà un sopar en una coneguda cafeteria de la localitat, que precedirà l’entrega dels premis del tercer concurs de campaners. Finalment, l’endemà diumenge, 1 d’octubre, hi haurà la visita al campanar, oberta a tothom, entre les 10.30 i les 11.30 hores, coincidint amb el toc de Missa Major.

L’alcalde Enric Mir ha agraït a l’organització la seva implicació.

Comentaris