29.06.2022 |
Territoris.cat

Tot a punt per iniciar la recol·lecció de safrà a les Garrigues

En dues setmanes s’iniciarà la campanya de recol·lecció de safrà de les Garrigues, del que s'han plantat més de 8.000 bulbs, que donaran uns 20 quilograms de flors, i es preveu comercialitzar-lo a 8.000 euros el quilogram.

Una plantació de safrà
Una plantació de safrà a les Garrigues.
Tot a punt per iniciar la recol·lecció de safrà a les Garrigues

En dues setmanes s’iniciarà la campanya de recol·lecció de safrà de les Garrigues, del que s'han plantat més de 8.000 bulbs, que donaran uns 20 quilograms de flors, i es preveu que sigui comercialitzat a 8.000 euros el quilogram.

La Cooperativa del Safrà de Cervià ha incrementat en 3.000 bulbs la plantació d’enguany i també ha augmentat el seu nombre de socis, situant-se en una seixantena de membres. A més, a partir d’ara volen donar a conèixer el producte a través d’una fira itinerant pels pobles productors de tota Catalunya, amb demostracions i tallers per explicar com es cultiva i els seus usos farmacèutics i gastronòmics. La primera fira es farà els dies 10 i 11 d'octubre a Agullana, Girona. A més, el col·lectiu repetirà la festa anual a Cervià de les Garrigues el dia 24 d'octubre.

El president de la Cooperativa de Cervià, Manuel Ramírez, ha informat que ja estan treballant amb la Generalitat per aconseguir la Denominació d'Origen (DO) Safrà de Catalunya i augmentar així la comercialització d'aquesta planta tan apreciada.

Tot a punt per iniciar la recol·lecció de safrà a les Garrigues
comentaris