27.11.2021 |
Territoris.cat

Un total de 49 candidatures prenen part al Concurs de Pessebres de les Borges

Organitzat per l'Agrupació de Pessebristes local, enguany ha arribat a la 15a edició

Premis concurs de pessebres
Tots els qui van prendre part en el concurs van obtenir un diploma.
Un total de 49 candidatures prenen part al Concurs de Pessebres de les Borges

Un centenar de persones van assistir aquest dilluns a la Casa de la Cultura de les Borges al lliurament de premis del 15è Concurs de Pessebres, que aquest any ha comptat amb 49 participants. L'acte, organitzat per l’Agrupació Pessebrista de les Borges en col·laboració amb l’Ajuntament i els comerciants del municipi, va comptar amb la presència de l’alcalde, Enric Mir, i del primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Francesc Macià. Durant el seu parlament aquest últim va valorar molt positivament “l’elevada participació de les famílies de les Borges, tant infants com adults, en aquesta iniciativa, una tradició que està molt arrelada a Catalunya”. Macià també va voler agrair “la seva dedicació” a l’Agrupació Pessebrista de les Borges, “una tasca que després de 15 anys ja s’ha convertit en tota una tradició al municipi”.

Pel que fa als premis, en categoria pre-benjamí els guanyadors van ser Pau Garsaball i Blau Pagès, i en benjamí, els germans Oriol i David Calvera. Pel que fa a les categories aleví i infantil, els guanyadors van ser Alèxia Macià i Olga Vilà, respectivament. Marc i Laia Pinyol van obtenir el premi en la categoria juvenil mentre que el millor pessebre d’adults va ser el d’Albert Quintillà. El jurat, format pels membres de l’Agrupació de Pessebristes, també va valorar la feina feta per la Llar d’Infants del col·legi Mare de Déu de Montserrat, que va obtenir un reconeixement al treball pessebrista. D’altra banda la residència Les Garrigues va obtenir un premi per la originalitat després de crear un pessebre amb material reciclat.

L’entrega de premis del Concurs de Pessebres de les Borges també va comptar amb la presència d’Ismael Porta, president de l’Associació Pessebrista de Montblanc i membre de la Federació Catalana de Pessebristes.

L’acte també va comptar amb l’actuació del Grup de Teatre Nissaga, que va oferir un recital de poemes de Miquel Martí i Pol.

 

Un total de 49 candidatures prenen part al Concurs de Pessebres de les Borges
comentaris