Tots els pobles de les Garrigues tindran punts de votació pel 9N

A excepció de les Borges i la Granadella, que compten amb institut de secundària, la resta de municipis han cedit locals municipals al Govern

INS Josep Vallverdú de les Borges
photo_camera L'INS Josep Vallverdú de les Borges es convertirà el proper 9N en "col·legi electoral" a la capital de les Garrigues.

Finalment, els 24 municipis de les Garrigues podran tenir punts de votació pel 9N, el dia que els ciutadans de Catalunya podran decidir el futur polític del país.

Inicialment la Generalitat havia anunciat que posaria a disposició dels catalans un mínim de 600 punts de votació repartits per tot el territori amb 6.000 meses on poder exercir el dret a vot. Aquesta mesura impedia que moltes poblacions catalanes, la majoria petites, tinguessin una seu de votació, ja que aquests 600 punts previstos són edificis dels quals la Generalitat de Catalunya n'és titular. Així, la comarca de les Garrigues només podia gaudir de dos punts de votació, situats a la capital, les Borges Blanques, i a la Granadella, ja que són els dos municipis on hi ha instituts d'educació secundària.

No obstant, finalment el Govern ha reconduït la situació per tal de facilitar que el major nombre de persones prengués part en aquest procés participatiu. D'aquesta manera la Generalitat va demanar per escrit als ajuntaments si volien cedir algun local municipal perquè els ciutadans puguin votar. En total, 22 dels 24 ajuntaments -a excepció de les Borges i la Granadella, on la seu per poder votar ja està decidida- han respost favorablement a la petició, el que indica que el 100% dels consistoris garriguencs tindran un espai on poder votar el futur 9 de novembre.

Les seus previstes són aquestes:

A l'Albagés i a l'Albi, a l'Ajuntament. A Arbeca, a la Sala República, a la plaça de la Unió republicana. A Bellaguarda, a l'Ajuntament. A les Borges, a l'INS Josep Vallverdú. A Bovera, al Casal municipal. A Castelldans, a la Llar del productor. A Cervià, a la Sala polivalent. Al Cogul, al consistori. A l'Espluga Calba, als baixos de l'Ajuntament. A la Floresta, al Local Social. A Fulleda, a la Sala de l'Ajuntament. A la Granadella a l'INS l'Olivera. A Granyena, a l'Ajuntament. A Juncosa, a la Casa de la Cultura. A Juneda, a l'escola Manuel Ortiz. Als Omellons, al Local Social. A la Pobla de Cérvoles, al consistori. A Puiggròs, al Casal cultural. Al Soleràs, a la planta baixa de l'Ajuntament. A Tarrés a la Llar de Jubilats, als baixos de l'Ajuntament. Als Torms i a Vinaixa, a l'Ajuntament i finalment al Vilosell les votacions es faran a l'edifici polivalent, situat a la plaça Sant Sebastià.

Com es votarà i qui té dret a votar?

Segons informa la Generalitat, hi podran participar tots els majors de 16 anys amb domicili a Catalunya, segons el DNI. Al punt de participació i votació s’haurà de presentar el DNI. En cap cas el passaport. Els estrangers residents a Catalunya hauran de presentar el NIE per poder exercir el dret a vot. Abans de participar al 9N caldrà registrar-se informàticament al mateix punt de participació i votació per tal d’evitar la duplicació del vot.

Els residents fora de Catalunya amb domicili català al DNI també podran participar-hi i els residents a l’estranger també podran participar a les delegacions de la Generalitat, així com a les agències de competitivitat del Govern que depenen del departament d’Empresa i Ocupació. En total, hi haurà 14 punts de participació i votació a l’estranger.

Els primers resultats provisionals es faran públics el dilluns dia 10 de novembre. Els resultats definitius arribaran al cap de 15 dies.

Per més informació es pot accedir al web http://www.participa2014.cat/

Comentaris