Trànsit es compromet a estudiar alternatives al tancament de l’AP2 per boira intensa

La Plataforma “Prou morts a l’N240” s’ha reunit amb els responsables del Servei Català de Trànsit, que s'han compromès a estudiar alternatives a tallar al trànsit l’AP-2 entre les Borges Blanques i Soses, per boira intensa.

Reunió de la Plataforma Prou Morts a l'N240 i el Servei Català de Trànsit a les Borges Blanques
photo_camera La reunió de la Plataforma Prou Morts a l'N-240 i el Servei Català de Trànsit a les Borges Blanques.

Representants de la plataforma Prou morts a l’N-240 s’han reunit aquest dimarts, 22 de desembre, amb els responsables del Servei Català de Trànsit, arran del malestar sorgit al territori desprès de l’anunci del protocol acordat entre els Mossos d’Esquadra i Abertis –concessionària de l’autopista- per tallar al trànsit l’AP-2 entre les Borges Blanques i Soses, quan la intensitat de la boira impedeixi la visibilitat a menys de 75 metres als conductors que hi circulen. La mesura preveu desviar per traçats alternatius els vehicles que circulin en sentit Barcelona, a l’alçada de Soses, mentre els que ho facin en sentit Lleida, seran desviats a les Borges Blanques.

En el transcurs de la reunió celebrada al Consell Comarcal de les Garrigues, la directora del Servei Català de Trànsit, Ma Eugènia Domènech, s’ha compromès a comunicar l’actuació del procediment quan s’hagi d’aplicar als alcaldes afectats, a estudiar alternatives als  desviaments establerts fins ara, entre altres mesures a mig termini com la de limitar la velocitat amb un radar de tram i el reforç de la senyalització lumínica.

Doménech s’ha emplaçat a una nova reunió amb els afectats en un termini aproximat de 3 mesos, per plantejar-los les noves accions i els motius per dur-les a terme o no, una vegada revisat i millorat el protocol actual.

Per part de la plataforma hi han participat l’alcalde de les Borges, Enric Mir; el de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; l’alcalde de Torregrossa, Josep Ma Puig; el de Vinaixa, Jordi Sarlé; el de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch; el d’Artesa de Lleida, Pere Puiggrós; i el regidor de Castelldans, Josep Ma Solé.

Els portaveus Mir i Villas han agraït totes les explicacions dels responsables de la seguretat viària i el seu compromís amb la reivindicació de la necessitat de desdoblar i fer més segura l’N-240, i el d’estudiar mesures alternatives a saturar encara més la via quan hi hagi boira intensa.

En representació de la Generalitat de Catalunya, a més de Doménech, també hi havia la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer; el Comissari en cap de Trànsit a Catalunya, Miquel Esquius; l’inspector en cap de l’Àrea Regional de Trànsit a Ponent, Jordi Batista; el sotsdirector de Gestió de Trànsit a Catalunya, Xavier Almirall; la directora del Servei Català de Trànsit a Lleida, Maria Trilla; i el seu sotsdirector, Víctor López.

Comentaris